Aktivní dovolená pro celou rodinu

Podél řeky Mohan na kole

Termín: 08.05.2019 - 12.05.2019, 5 dní
Cena od: 9 450 Kč

Würzburg
Würzburg
Foto: CK Rubikon

Romantickou stezkou kolem Mohanu

Mohanská cyklostezka se v anketě německého klubu cyklistů (ADFC) o nejoblíbenější cíl cyklistů umístila již v roce 2006 na druhém místě. Téměř 600 km dlouhá okouzlující trasa doprovází řeku od pramene Bílého Mohanu až po ústí Mohanu do Rýna u Mohuče. My si pro naše 4denní putování zvolíme nejzajímavější střední tok řeky. Typický hrázděnými domy, kočičími hlavami úzkých uliček a fenoménem, který bavorskému pivu a klobáskám úspěšně konkuruje - vínem. Vinice se zelenají na svazích nad meandry Mohanu zejména v oblasti bavorských Franků, v historickém a jazykovém území zasahujícím od Ašského výběžku až po hranice s Hesenskem a na jihu k Dunaji. Typickým produktem je bílé víno Silvaner a zdatně mu konkuruje i Müller-Thurgau. Nebude možné neochutnat.

Program zájezdu

1. den: Naše putování zahájíme ca. 200 km západně od našich západních hranic u městečka Sommerach. Čeká nás první pohodová přírodní etapa cca 35 km podél řeky, s nulovým převýšením a dokonalým povrchem. Projedeme první vinice a ochutnáme první vzorky franckého vína.

2. den: I druhý den si dopřejeme pohodovou etapu a hlavním cílem - barokním Würzburgem. Město ze seznamu UNESCO nám v mnohém připomene Prahu. Ať již pevností Marienberg nad řekou, Starým městem (Alltstadt) či středověkým mostem lemovaným sochami. Pravda, o dost mladším, než je náš pražský Karlův (r. 1730). Za největší skvost však platí biskupská rezidence - monumentální barokní palác z 18. stol., obklopený zahradou udržovanou v anglickém i francouzském stylu. Würzburg je skutečným skvostem na naší trase, městem historickým i univerzitním, městem plným šarmu, pohostinnosti, historie, architektury a atmosféry.

3. den: Další km po úžasně značené a připravené cyklostezce podél řeky Mohan, romantické vinice nás budou provázet i dnešní den, stejně jako vinotéky a příležitosti k ochutnávkám. Zdejší víno zcela jistě nepřehlédnete ani v regálech obchodů či vinoték, díky své typické baňaté lahvi zvané Boksbeutel. Vězte též, že čím tmavší láhev, tím kvalitnější víno uvnitř. A že i milovníci červeného si zde přijdou na své. Produkce červené révy tvoří sice jen 1/4 produkce celkové, ale patří rovněž k typickým produktům.

4.-5. den: Na kole zdoláme další pohodové km kolem řeky, až nás přivítá ústí řeky Tauber a středověké městečko Wertheim jako cíl závěrečného dne. Nad řekou nás uvítá hrdý zámek a v historickém centru nabídka nejenom zdejších vín, ale i dalších franckých lahůdek vč. piva. Však jsme stále ještě Bavorsku na dosah :-). Zároveň si projedeme pár kilometrů i po další spolkové německé zemi - Badensko-Württembersku. Odpoledne se vydáme cestou k domovu (440 km do Prahy).

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 4 noci vždy na jiném místě po trase, kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol