Aktivní dovolená pro celou rodinu

Podél řeky Tauber na kole

Termín: 08.05.2019 - 11.05.2019, 4 dny
Cena od: 8 000 Kč

Foto: CK Rubikon

Z romantického Rothenburgu na soutok s Mohanem

Naše putování zahájíme v bývalém říšském městě Rothenburg, které si zachovalo svůj historický vzhled po staletí. A ve kterém si sami sobě kladete otázku - ocitli jsme se uprostřed filmových kulis anebo je to realita? Stojí za to strávit čas mezi křivolakými uličkami, obdiovat vrcholnou gotiku a rozhodně také ochutnat lahodná a vyhlášená francká vína. A nejenom ochutnat - suvenýr v podobě typické břichaté lahve by vám rozhodně chybět neměl. Stezka nám na 4 cyklistické dny nabídne malebných 140 km podél řeky, mezi vinicemi a meandry a rovněž historií, což je kilometráž, kterou na počátku sezóny většina z nás přesně potřebuje.

Program zájezdu

1. den: Ze středověkého Rothenburgu vyrazíme po značené stezce údolím řeky Tauber, kolem středověkých hradů, kostelíků, ospalými vesničkami a rovněž mezi vinnými sklípky. Ve městečku Creglingen nevynecháme poutní kostel s oltářem Panny Marie, jedno z nejslavnějších řezbářských děl velikána evropské pozdní gotiky Tilmana Riemenschneidera. Úvodní etapa směrem na Tauberrettersheim nabídne ideálních cca 35 km.

2. den: Stezka nás povede dále kolem řeky Tauber. Městečko Werksheim nabídne jeden z nevýznamnějších a nejkrásnějších renesančních zámků s nádherně upraveným zámeckým parkem a oranžérií. Zelený lázeňský Bad Mergentheim zase lázeňský park, Muzeum řádu německých rytířů a zoopark před branami města. A samozřejmě stejně, jako mnohá okolní místa, i slunečné svahy se zrajícími hrozny Sylvánského zeleného i unikátního těžkého Tauberschwarzu, odrůdy červeného vína, která je pěstována právě jen v okolí Bad Mergentheim. Etapa směrem na Tauberbischofsheim cca 40 km.

3. den: Blížíme se do finále, co se řeky Tauber týká. Přes půvabná místa Niklashausen, Gamburg, Bronnbach budeme kopírovat přibývající meandry řeky, projíždět klidné lesní úseky a nakonec doputujeme do perly na soutoku Tauberu a Mohanu, historického Wertheimu, nejsevernějšího města spolkové země Baden-Württemberg. Nepřehlédnutelná je jedna z největších kamenných hradních ruin Německa - Burg Wertheim, historické náměstí, Strážní věž, Městská brána, Andělská kašna, Modrý dům, Mariánská kaple. Tyto i ostatní památky středověkého rezidenčního města budeme mít možnost prozkoumat během našeho posledního večera. A drobná motivace - ano nemýlíte se, hovoříme o tomtéž městečku Wertheim, ve kterém končíme náš jiný zájezd kolem řeky Mohan. Kdo tedy nestihl obdivovat město v minulém roce, má další příležitost. Luxusních cca 30 km na kole s dostatkem času na vínko a pohodu.

4. den: Správně tipujete, že vyměníme břehy tabuerské za mohanské. A na samotný závěr nakoukneme i do spolkové země Porýní-Falc, víkendový výlet za vinicemi a půvabným krajem řek Tauber a Mohan zakončíme v městečku Bürgstein (Miltenberg). Ve městě vína dobře známém především svým červeným a také spoustou malých taveren a vináren. Závěrečných cca 35 km ideálně zakončí naši pouť a příjenně nás unaví před cestou domů.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci vždy na jiném místě po trase (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, vícelůžkový na vyžádání, jednolůžkový na vyžádání a za příplatek viz níže), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Hoška Tour)

Bavorské zrušené železnice na kole

Německo
4.7.2024 - 5 dní
8 350 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol