Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Termín: 02.07.2024 - 07.07.2024, 6 dní
Cena od: 17 800 Kč

Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika bez nočních přejezdů: Walchensee - Mittenwald - Toblach - Wolkenstein - Bolzano - Campitello - Val di Fassa - Rolle - Predazza - Val di Fiemme - Rosengarten

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 5.30 hod. Cykloturistika v Bavorsku. Nejprve podél fotogenického jezera WALCHENSEE, dále po cyklostezce mezi rozkvetlými loukami a pastvinami se siluetou nejvyšší německé hory Zugspitze do MITTENWALDU a na závěr podél řeky Isar na německo-rakouskou hranici (cca 45 km). Přejezd busem na ubytování k Brixenu.

2. den: Autokarem do olympijské CORTINY D´AMPEZZO, odtud po bývalém železničním svršku s úchvatnými výhledy na rozeklané skalní věže Dolomit do TOBLACHU. Pokračování pohodovou cyklostezkou údolím řeky Rienz do cíle v malebném BRUNECKU (cca 60 km). Návrat busem na ubytování.

3. den: Vyložení kol v lyžařském středisku WOLKENSTEIN. Vyhlídková jízda údolím jihotyrolských řezbářů VAL GARDENA po 10 km dlouhém úseku železnice opuštěné roku 1960. Pokračování asfaltkou vinoucí se uprostřed luk přes typickou vesničku LAJEN do šarmantního KLAUSENU s úzkými uličkami, vyhlášenými vinicemi a klášterem Säben na skalním ostrohu. Cesta do cíle v BOLZANU pak povede po cyklostezce projíždějící několika železničními tunely (cca 65 km). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Výjezd lanovkou z St. Ulrichu do nadmořské výšky 2 000 m Cykloturistika v oblasti SEISER ALM, na největší alpské louce provoněné vzácnými bylinami. Panoramatický sjezd panenským údolím DURON vklíněným mezi horské skupiny Rosengarten a Sassopiatto do turistického střediska CAMPITELLO. Odtud po nádherné cyklostezce údolím VAL DI FASSA vedoucí ve stopách legendárního běžeckého závodu Marcialonga ke skokanským můstkům v Predazzu (cca 50 km). Krátký přejezd busem na ubytování do Cavalese.

5. den: Přesun autokarem do průsmyku ROLLE (1 970 m). Projížďka atraktivní oblastí národního parku Paneveggio, pod majestátnými štíty horské skupiny Pale di San Martino do PREDAZZA a dále údolím VAL DI FIEMME až do hotelu (cca 45 km).

6. den: Výjezd autokarem do průsmyku KARER (1 745 m). Dech beroucí sjezd po lesních cestách a málo frekventovaných komunikacích s krásnými pohledy do údolí řeky EGA a na masiv ROSENGARTENU až do údolí řeky Eisack (cca 35 km). Příjezd do Prahy okolo půlnoci.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 5x ubytování v hotelu 3* (2 lůžkové pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním soc. zařízením)
  • 5x polopenzi
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol