Aktivní dovolená pro celou rodinu

Burgundsko – krajem vína na kole

Termín: 10.09.2019 - 15.09.2019, 6 dní
Cena od: 7 590 Kč

Foto: CK Nomád

Pohodově po poklidných cyklostezkách krajem prodchnutým historií, obývaném Galy i Římany, plným románských staveb, středověkých center měst, kostelů, bazilik a klášterů. Krajem vinic a vinných sklípků, sýrů a šneků, po zelených stezkách Burgundska podél kanálů, řek a jezer… Vždy s možností volby ubytování - v kempech pod stanem či v chatkách a mobilhomech.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár nad Sázavou - Dijon - Mersault. Autobusem přes Německo do Francie. Dijon - hlavní město Burgundska a historické sídlo burgundských vévodů: středověké centrum, katedrála, hrázděné domy a paláce. Po cyklostezkách mezi vinicemi ve Zlaté pahorkatině na místo ubytování.

3. den: Autun. Cyklostezkou do starobylého města Autun, římské brány, románská katedrála St-Lazare, antické Théatre Romain, muzeum Rolin s keltskými památkami. Ochutnávka vína v tradičním sklípku.

4. den: Cluny, Brancion, Chalon sur Saone. Do starobylého městečka Cluny se slavným opatstvím a romantickou atmosférou. Dále přes Brancion se středověkým centrem s kamennými domy a hradem a na kole do historického Chalon sur Saone s náměstím s původními hrázděnými domy a gotickou katedrálou. Místní speciality, víno.

5.-6. den: Beaune - Žďár nad Sázavou. Na kole do hradbami obklopeného Beaune - metropole burgundského vinařství, stojící na podzemních sklepích: unikátní středověký špitál, muzeum vína. Dle času dále stezkami vína směrem na Chalon sur Saone. Naložení kol, přejezd přes Německo domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 3x místní polopenze, 3x ubytování v kempech (za příplatek ve 4-lůžkových mobilhomech s dvěma oddělenými ložnicemi), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Alsasko na kole

Francie
24.8.2024 - 6 dní
11 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol