Aktivní dovolená pro celou rodinu

Holandsko na lodi a na kole - sever - Frísko

Termín: 01.07.2022 - 10.07.2022, 10 dní
Cena od: 17 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

Severní provincie Holandska neboli Frísko! Zní to trochu studeně a větrně, ale v létě, kdy se sem chystáme, bude azuro a povívat jen lehký vánek… Každopádně bude na co koukat! Ač je sever historicky chudší oblastí než střed Holandska, má Frísko své kouzlo a to přímo pohádkové. Poklidná krajina s lesíky a pastvinami černobílého skotu, protkaná množstvím plavebních kanálů a jezer, posetá farmami, větrnými mlýny a městečky je stranou hlavního turistického ruchu. Vychutnáte si tu pravou venkovskou atmosféru a to nejlepším způsobem, jaký je v tomto kraji možný – spojením cykloturistiky a plavby na obytné lodi. Pohodlná pohyblivá základna nám umožní navštívit všechny zajímavosti kraje, a kam nedopluje loď, tam si zajedete na kole. Kromě hlavního města Fríska a rodiště slavné špionky Mata Hari - Leeuwardenu navštívíme samozřejmě i krásnou vodní bránu ve Sneeku, renesanční radnici v Bolswardu, Dokkum, kde umučili Sv. Bonifáce, bývalé universitní město Franeker, přístavy Harlingen, Makkum, Workum, Hindelooen, Stavoren a mnoho dalších míst.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve 21:00 přes Ústí, Drážďany a Essen do Holandska.

2. den: Kolem poledne nalodění v loděnici ve SNEEKu. Loď pluje nejkratší cestou do kotviště v SLOTENu – nejmenšího města Fríska a cyklisti mohou vyrazit přes JOURE tamtéž. Dle chuti je možno etapu na kole nahradit první projižďkou na lodi až do SLOTENu. Na víc nám odpolední čas nestačí. (30-45 km)

3. den: Loď popluje přes jezera Slotenmeer a Fluessen do WORKUMu. Cyklisti vyrazí kolem jezera Slotenmeer přes BALK do bývalého královského sídla - STAVORENu a dále podél vnitřního moře přes HINDELOOPEN taktéž do přístavu ve WORKUMu, kde najdete největší kostel Nizozemí a taky naši loď. (60 km)

4. den: Dnes na kole vyrazíte opět k pobřeží a přes MAKKUM a písečné duny k lodi do BOLSWARDu. (50 km)

5. den: Loď pluje nejkratší cestou do kotviště v GROU a cyklisti mohou vyrazit přes AKKRUM tamtéž. (30-50 km).

6. den: Romantická snídaně na palubě při projíždění úžasné přírodní rezervace PRINCENHOF. Odtud se na kolech vydáte k lodi do LEEUWARDEN, hlavního města Fríska. Večerní prohlídka nádherného centra města. (20-40 km)

7. den: Loď zůstává v Leeuwardenu a cyklisty krásná etapa zavede na otočku přes MARSSUM, bývalé universitní město FRANEKER a velrybářský přístav HARLINGEN zpět k lodi do LEEUWARDENu. (60 km)

8. den: Poslední cykloetapa vás dovede do krásného DOKKUMu na severu, kde na vás čeká loď v blízkosti opevněného historického města. (30-45 km)

9. den: Ráno předání lodi a busem po třicetikilometrové hrázi do AMSTERODAMu. Prohlídka pěšky překrásného centra a večer odjezd do Čech.

10. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Zájezd (od 19.8.22) se jede v obráceném pořadí.

Ubytování

7x ve 2-lůžkových kajutách bez lůžkovin – spacák s sebou – v ceně je povlečený polštář. Za 17 Euro je možno si přiobjednat kompletní ložní vybavení.

VYBAVENÍ LODI: Wynhapper je 3-4hvězdičková motorová loď vhodná pro 10-11ti člennou skupinu. Na přídi lodě je umístěna kajuta s lůžkem pro dospělého či 2 děti a s palandou pro 2 osoby, WC a kuchyňka s posezením. Následuje salon s posezením. Na zádi jsou 2 kajuty s palandami, 2 kajuty s dvojlůžky, 2 sprchy a 2 záchody. Na horní palubě je pak obrovská stanem částečně krytá kormidelna a venkovní sezení.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, pronájem lodi a 7x nocleh na lodi, polopenze, poj. proti úpadku CK, dálniční a jiné poplatky, infor. a mapové materiály, vedoucí zájezdu a kapitán v jedné osobě.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha - Ústí nad Labem - Drážďany dle dohody.

Poznámka

KOLA: Doporučujeme silniční nebo trekové kolo, případně horské přezout na silniční pláště.

IN-LINE BRUSLE: Holandská města jsou kompletně vydlážděná, takže absolvovat celé etapy na bruslích moc nejde. Ale často se poblíž místa kotvení najde hned několik pěkných úseků a okruhů na brusle. Jde tedy spíš o projížďky po etapě, ale i tak to stojí za to a brusle, pokud je máte, si určitě vemte s sebou.

KOLOBĚŽKY: Zájezd je vhodný i pro koloběžkáře.

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Frčíme)

Severní Holandsko na lodi a na kole

Nizozemsko
8.8.2024 - 10 dní
24 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol