Aktivní dovolená pro celou rodinu

Slovinsko a Chorvatsko na kole

Termín: 03.09.2021 - 08.09.2021, 6 dní
Cena od: 8 500 Kč

Foto: CK Mamut tour

Terst - Portorož - Novigrad - Umag - Parenzana - Grožnjan - Poreč - Piran - Izola...Trasy vedou po méně frekventovaných komunikacích, cyklostezkách a polních cestách. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme horská, event. treková kola. Cyklistiku lze každý den kombinovat s koupáním v moři.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 20 hod. Noční přejezd.

2. den: Sjezd na kolech půvabným údolím VAL ROSANDRA, po staré železniční trati opuštěné roku 1957 vedoucí několika tunely a viadukty do italského TERSTU, známého přístavního města s nezaměnitelnou atmosférou Rakousko-Uherské monarchie (kanál Grande, náměstí Piazza Unita d´Italia s výstavnými paláci, unikátní pláž Pedocin rozdělená již více než 100 let tři metry vysokou zdí na mužskou a ženskou část…). Přejezd na území Slovinska a dojezd po cyklostezce až na ubytování do oblíbeného přímořského letoviska PORTOROŽ (cca 60/70 km). Nocleh v hotelu nedaleko pláže.

3. den: Přejezd busem do chorvatského prázdninového městečka NOVIGRAD, jehož historické jádro s křivolakými uličkami je situované na vápencovém poloostrově mezi zátokami Mirna a Dalja. Vyhlídková jízda na kolech severním pobřežím Istrie porostlým piniemi přes UMAG a další vyhledávaná střediska s možností odpočinku na některé z mnoha pláží a občerstvením v typických tavernách. Na závěr průjezd podél rozlehlých solných polí, sloužících již více než 8 století k získávání "bílého zlata". Individuální dojezd na ubytování (cca 60 km).

4. den: Výlet na kolech vnitrozemím Istrijského poloostrova z města Buje, po bývalém železničním svršku úzkokolejky PARENZANA. Cesta povede romantickou krajinou s vinohrady a olivovníky. Možnost osvěžení v pitoreskních kamenných městečkách. Nejvyšším bodem celé trasy je vesnička GROŽNJAN (285 m), odkud bude následovat mírný sjezd několika tunely a přes viadukty s krásnými pohledy do údolí řeky Mirny. Výšlap do další úchvatné vísky MOTOVUN a odtud do VIŽINADY, kde také dříve stávalo nádraží. Cílovým bodem bude starobylá POREČ, na břehu Jadranu (cca 70 km). Relaxace u moře. Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Projížďka do okouzlujícího turistického střediska PIRAN malebně rozloženého na mořském výběžku s pěkným náměstím v Benátském stylu a úzkými uličkami, ve kterých se natáčel populární snímek "Účastníci zájezdu". Zastávka v rybářském městečka IZOLA s fotogenickým jachetním přístavem, vyhlášenou pláží (koupání) a neopakovatelnou atmosférou. Vnitrozemím po málo frekventovaných silničkách vedoucích idylickou krajinou s olivovými háji a vinicemi návrat zpět do Portorože (cca 45/55 km). Noční přejezd.

6. den: Příjezd do Prahy v cca 8 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 3x ubytování v hotelu*** u moře (2 lůžkové pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 3x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, České Budějovice, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
20 990 Kč
 (AGM Travel)
21 450 Kč
 (AGM Travel)
21 990 Kč
 (CK Vlha)

Řecké ostrovy na lodi s kolem

Řecko
11.5.2024 - 8 dní
38 900 Kč
 (AGM Travel)
22 450 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol