Aktivní dovolená pro celou rodinu

Z Brenneru k Lago di Garda na kole

Termín: 30.06.2020 - 06.07.2020, 7 dní
Cena od: 8 680 Kč

Foto: CK Cyklotur

V doprovodu řek Isarco, Adige a štítů Dolomit projedeme panenskou přírodou alpských pastvin a bohatých vinic z Brenneru na rakousko-italských hranicích až k největšímu italskému jezeru Lago di Garda. Krásně upravenou a značenou asfaltovou cyklostezku lemují kouzelná městečka, středověké hrady, je stále na co se dívat.

Program zájezdu

1. - 2. den: Večerní odjezd, noční přejezd Německa a Rakouska na Brennerský průsmyk. Složení kol a po cyklostezce přes Vipiteno - městečko s tyrolským rázem a věží Torre dei Dodici - symbol města, kolem pevnosti Franzensfeste do Rodenecku.

3. den: Brixen - úzké středověké uličky soustředěné kolem katedrály a paláce biskupů, místo pobytu K. H. Borovského. Po cyklostezce podél řeky Eisack ke klášteru Säben, údolím kouzelných terasovitých vinic do Bolzana - krásné historické centrum s gotickým dómem a archeologickým muzeem. Dál po krásné cyklostezce podél Adige dojezd na ubytování. V Bolzanu možnost naložení kol.

4. den: Výjezd autobusem přes Karerpass do Moeny v údolí Val di Fassa. Na kolech přes Predazzo - areál skokanských můstků, Val di Fiemme mezi skalnatými vrcholky Dolomit a malebnými loukami, kolem Cavalese (možnost naložení kol) přes Lavis do Trenta.

5. den: Trento - prohlídka města, románská katedrála, Palazzo Pretorio, hrad, Orlí věž...Kolem nejmohutnějšího hradu Beseno do Rovereta, prohlídka města - benátský hrad přeměněn na válečné muzeum. Možnost výjezdu na vrch Miravell se Zvonem padlých nebo ke hřbitovu padlých v 1. světové válce - Ossario del Castel Dante. Dále k jezeru Lago di Garda a do Torbole, koupání.

6. - 7. den: Arco - zřícenina hradu, k vodopádu Varone a do Rivy - vodní hrad, uličky starého města, koupání. Možnost prodloužení etapy do Malcesiny a zpět. Naložení kol a odjezd domů přes Německo a Rakousko s příjezdem do Hradce Králové v brzkých ranních hodinách.

Etapy jsou převážně po asfaltových cyklostezkách, místy po vedlejších silnicích rovinatým až mírně zvlněným terénem, některé kopce nám pomůže zdolat autobus.

Denní etapy: 50, 60/90, 60/85, 50, 25/60 km

Stravování

4x snídaně

Ubytování

4x hotely, 2-3lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením (okolí Rodenecku, Salorna, Trento a Arco)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol