Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alsaská vinná stezka na kole

Termín: 03.07.2020 - 11.07.2020, 9 dní
Cena od: 9 990 Kč

Foto: CK Extrem Tour

V poklidné, lehce zvlněné krajině poblíž hranice s Německem si můžete krásně zajezdit mezi vinicemi, středověkými hrady a historickými městy. Tato oblast je navíc světově proslulá svými bílými víny – Riesling, Gewürtztraminer, Tokay.

Od Strasbourgu přes Colmar až do Mulhouse vede velmi příjemná „vinná stezka Alsaska", která lemuje přírodní park Vogézy, protkaný neméně zajímavými, ovšem trošku náročnějšími trasami.

Místní města a vesničky jsou správnou kombinací německého pořádku a zdobnosti s francouzským šarmem. Výjimkou nejsou ani Obernai, Ribeauvillé, Colmar… Pro obdivovatele techniky se pak naskýtá možnost návštěvy lodního výtahu na kanálu La Marne au Rhin či neuvěřitelného muzea autoveteránů v Mulhouse cestou domů.

Cyklistické etapy měří od 40 do 80 km podle terénu. Jezdíme ve skupinkách dle vlastního výběru nebo i samostatně, takže tempo i trasu si můžete vybrat dle chuti

Program zájezdu

1. den: Ve 23:45 odjezd z Prahy přes Rozvadov, Nürnberg a celé Německo do Francie.

2. den: Ranní dojezd busem do centra STRASBOURGu, prohlídka města a poté ještě kousek busem na jih. KOLO - Na jih po vinné stezce (rovinaté) přes OBERNAI, BARR do kempu v COLMARu. (74 km, nastoupáno 250 m).

3.-8. den: KOLO - okružní etapy dle nálady a počasí. V případě širšího zájmu o vyjetí "kolmo" na slavné vrcholy Pt.BALLON, Gr.BALLON či BALLON d´ALSACE nabízíme nablížení busem.

9. den: Dopoledne odjezd domů, cestou návštěva skutečně nádherného a historického STRASBOURGU nebo překrásného muzea autoveteránů v MULHOUSE. Příjezd do Prahy v pozdních nočních hodinách.

Ubytování

7x v kempu pod vlastním stanem nebo v bungalovu (za příplatek). Bungalovy jsou plně vybaveny kuchyňkou i sociálním zařízením.

Stravování

Bohaté večeře – vydatná domácí kuchyně přivezená z Čech, snažíme se ale zařadit co nejvíce mezinárodních jídel. Snídaně pak z vlastních dovezených či na místě nakoupených potravin. Pro stanaře jsou k dispozici PB vařiče, židličky a stolky.

Cena zahrnuje

Veškerá doprava osob a kol, 7x nocleh v bungalovu či pod vlastním stanem v kempu, 7x večeře, dálniční a jiné poplatky, vedoucí zájezdu, informační a mapové materiály. Pro stanaře jsou k dispozici PB vařiče, židličky a stolky.

Nástupní místa

Možnost nástupu po trase Praha – Plzeň – Rozvadov dle dohody. Svoz z různých míst republiky rádi zajistíme naším mikrobusem s cyklo-vlekem dle možností a dohody - oproti příplatku.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Alsasko na kole

Francie
24.8.2024 - 6 dní
11 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol