Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jarní treking na Krétě

Termín: 24.05.2020 - 31.05.2020, 8 dní
Cena od: 13 900 Kč

Foto: CK Frčíme

Máte rádi pěší turistiku, teplo, sluníčko, moře a dobré jídlo? Byli jste v Řecku u moře a chtěli byste kromě hotelového komplexu a turistických pláží vidět více z jeho pestré přírody? Pokud ano a navíc se vždy nemůžete dočkat léta, pojeďte na jaře objevovat přírodní krásy Kréty! V tomto předsezónním termínu není ještě nesnesitelné horko na pěší túry, ale už panují příjemné teploty na koupání v moři, které je na jižním pobřeží už teplé. Další výhodou jarního termínu je návštěva ostrova ještě před příjezdem hord letních turistů.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z Brna mikrobusem CK na letiště ve Vídni. Let Vídeň – Chania, ubytování a v podvečer individuální prohlídka historického centra Chanie. Pro zájemce společná ochutnávková večeře v taverně Manos na břehu moře.

2. den: Ranní přejezd autobusem do městečka Paleochóra. První etapa podél divokého jižního pobřeží do Soúgie. Během túry koupání v průzračné vodě na oblázkové pláži Anidri. Ubytování na 2 noci v pěkné vesničce Soúgia na břehu Lybijského moře.

3. den: Snadná túra nalehko (bez batohu) soutěskou Agia Irini. Odpoledne koupání v Soúgii, noc na stejném místě.

4. den: Ráno výjezd autobusem na náhorní plošinu Omalós. Sestup největší krétskou soutěskou Samariá ve stejnojmenném NP zpět k pobřeží Lybijského moře. Překrásným horským údolím ve stínu borovic a cypřišů postupně sejdeme mezi vysoké úzce sevřené skalní stěny soutěsky, které nás dovedou až k moři. Vykoupání, večeře a nocleh ve vesničce Agia Roumeli.

5. den: Pokračování treku po příjemné stezce podél divokého mořského pobřeží ke kostelíku Agios Pavlos. Koupání, možnost občerstvení ve stylové taverně. Dále půjdeme doprovázeni cinkáním zvonců polodivokých koz stezkou ve svahu nad mořem přes zátoku Mármara do Likosu, kde nás čeká večeře a nocleh.

6. den: Prostoupíme rozkvetlou soutěskou Arádhena až k horské vesnici Anópole, kde se občerstvíme třeba pravým řeckým salátem. Vyjdeme na vyhlídku ke kapli Agia Kateríni, odkud se nám naskytne nádherný letecký pohled na jižní pobřeží se zátokou Loutró – cíle naší dnešní túry. Do malebné vesničky Loutró sejdeme v mnohých serpentýnách a už se nebudeme moci dočkat, až skočíme do tyrkysové vody moře a smyjeme ze sebe celodenní únavu a prach cesty. Večeře v taverně a nocleh v Loutró.

7. den: Poslední krátká pobřežní túra. Ráno vyrazíme dál podél jižního pobřeží a kolem kaple Agios Stavros dojdeme až k pěkné pláži mezi skalami, kde nás čeká příjemné vykoupání (je tu i sprcha napájená z přírodního sladkovodního pramene). Odtud už je to jen kousek vzhůru k obci Hóra Sfakíon, kde chytíme odpolední autobus zpátky do Chanie.

8. den: Dopoledne volno v Chanii na poslední koupání a nákupy suvenýrů, odpoledne zpáteční let Chania - Vídeň. Večer transfer mikrobusem CK zpět do Brna. 

Ubytování

V pokojích nebo apartmánech pro 3-4 osoby, pokud by někdo měl zájem o soukromý jednolůžkový nebo 2-lůžkový pokoj, je možné za příplatek

Stravování

Snídaně a jídlo během dne na túrách individuálně (buď z domácích zdrojů nebo každý den možnost nákupu čerstvých potravin v místních minimarketech, některé dny možnost obědu v taverně během túry). Večer počítáme s ochutnáváním řeckých a krétských specialit v místních tavernách (cena hlavního jídla 7 – 10 €).

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v hotýlku či penzionu (společné 3-4lůžkové pokoje nebo apartmány, vlastní jednolůžkový nebo dvojlůžkový pokoj za příplatek)
  • letenku Vídeň – Chania – Vídeň s nízkonákladovou let. společností
  • příplatek za větší kabinové zavazadlo do 10 kg
  • transfery z Brna na letiště ve Vídni a zpět
  • veškerou dopravu po ostrově dle programu místními linkovými autobusy
  • práci průvodce a organizátora
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol