Aktivní dovolená pro celou rodinu

Sardinie na kole

Termín: 11.09.2020 - 20.09.2020, 10 dní
Cena od: 15 500 Kč

Foto: CK Mamut tour

Porto Cervo - Costa Smeralda - Capo d'Orso - Vignola Mare - Costa Paradiso - Isola Rossa . Castelsardo - Palmadula - Capo Caccia - Alghero - Capo Falcone - Stintino - Valle della Luna - Casteldoria - La Maddalena.

Zájezd je vhodný pro treková či horská kola. Vzhledem k poloze ubytování nedaleko pláže je možné plánovaný cykloprogram nahradit relaxací u moře. Pro dopravu na Sardinii lze místo autobusu a trajektu využít přímého leteckého spojení Praha - Olbia (www.smartwings.net) nebo Bratislava - Alghero (www.ryanair.com). Vaše kola a případně větší zavazadla přepravíme busem. Stejně tak na Sardinii zajistíme transfer z letiště na ubytování a zpět.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy cca 3 hod. Noční trajekt Livorno - Olbia (doba plavby cca 9 hod). Nocleh v kajutách.

2. den: Cyklovýlet z luxusního letoviska PORTO CERVO do PALAU, populární oblastí COSTA SMERALDA s exkluzivními prázdninovými vilami, vyhledávanými plážemi v karibském stylu a romantickými zátokami ohraničenými působivým skalnatým pobřežím. Na závěr zastávka na CAPO D´ORSO, jehož dominantou je monumentální žulový blok vysoký 122 m, který byl větrem a erozí vymodelován do tvaru mohutného zvířete připomínajícího medvěda (cca 35 km). Přesun busem na ubytování v letovisku La Ciacia.

 

3. den: Cyklistika z přímořského VIGNOLA MARE vedoucí atraktivní krajinou COSTA PARADISO do oblíbeného turistického střediska ISOLA ROSSA, původně rybářské vesničky s charakteristickými načervenalými skalními útesy a siluetou španělské strážní věže z 16 stol. Ukončení etapy nebo pokračování až na ubytování (cca 45-70 km). Koupání. Nocleh.

 

4. den: Z typické sardinské vesničky OSILO fakultativní výjezd na MONTE TUFFUDESU (766 m) s jedinečným kruhovým rozhledem. Společná trasa pak povede málo frekventovanými silničkami vnitrozemím až do letoviska CASTELSARDO proslulého výrobou proutěných košíků. Symbolem tohoto místa s nakažlivou prázdninovou atmosférou je středověký hrad ze 12 stol. vypínající se vysoko na kopci přímo nad mořem. Koupání. Cestou zpět na ubytování foto pauza u Roccia del Elefante - neobyčejného lávového útvaru podobného tělu slona (cca 55 km). Nocleh.

 

5. den: Vyložení kol v městečku PALMADULA. Sjezd na okouzlující vápencový mys CAPO CACCIA se strmými skalními stěnami padajícími do moře a nádhernými výhledy na nekonečnou vodní hladinu. Návštěva NEPTUNOVY JESKYNĚ, cca 500 m dlouhého podzemního prostoru honosícího se bohatou krápníkovou výzdobou. Individuální prohlídka města ALGHERO, jednoho z nejkrásnějších na Sardinii, přezdívaného pro svůj katalánský ráz "Malá Barcelona" (cca 55 km). Koupání. Návrat na ubytování.

 

6. den: Cykloturistika z CAPO FALCONE s pěknými pohledy na ostrovy Asinara a Piana, ale především s možností koupání na věhlasné pláži Pelosa s bílým pískem a průzračně čistou vodou. Etapa povede nejprve podél pobřeží přes malebnou rybářskou vesničku STINTINO, zatímco prostřední část se proplétá mezi četnými políčky. Přes Castelsardo dojezd zpět na ubytování (cca 60-80 km). Koupání. Nocleh.

 

7. den: Z města TEMPIO PAUSANIA obklopeném korkovými duby průjezd údolím VALLE DELLA LUNA s pozoruhodnými skalními útvary připomínajícími měsíční krajinu. Přes vesničku BADESI, silničkou vinoucí se horským úbočním nabízející krásné výhledy na pobřeží dojezd na ubytování. Cestou možnost relaxace v horkých pramenech CASTELDORIA (cca 55 km). Nocleh.

 

8. den: Z Palau lodí na ostrov LA MADDALENA, který je srdcem národního parku Arcipelago di La Maddalena založeného v roce 1996 a čítajícího na 60 žulových a břidlicových ostrovů a ostrůvků. Výlet na kolech během, kterého lze spatřit to nejkrásnější z přírody, co je na Sardinii k vidění. Koupání na plážích pokrytých bílým pískem a omývaných smaragdovou vodou (cca 20-40 km) Alternativně den bez kol v podobě plavby výletní lodí na řídce osídlené ostrovy BUDELLI, ST. MARIA a SPARGI s obědem a koupáním. Návrat na ubytování.

 

9. den: Denní trajekt Olbia-Livorno (doba plavby cca 7 hod.) Noční přejezd.

 

10. den: Příjezd do Prahy v cca 11 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem včetně přepravy kol
  • trajekt
  • 4 lůžkovou kajutu na cestě tam
  • 7x ubytování v apartmánech 200-500 m od pláže (2 oddělené dvoulůžkové ložnice, obývací část s vybaveným kuchyňským koutem, sociální zařízení; pro větší skupiny k dispozici apartmány/vilky se 3-5 oddělenými ložnicemi; apartmány s 1 ložnicí pro 2-3 osoby za příplatek - více info v CK
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • povlečení
  • veškeré energie
  • závěrečný úklid
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Beroun, Plzeň, Praha, Rakovník

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
12.6.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Frčíme)

Východní Sardinie na kole

Itálie
31.7.2024 - 10 dní
23 900 Kč
 (CK Frčíme)

Sardinie na kole

Itálie
4.9.2024 - 10 dní
21 500 Kč
 (CK Kudrna)

Sardinie na kole

Itálie
6.9.2024 - 12 dní
20 300 Kč
 (CK Kudrna)

Sicílie na kole

Itálie
6.9.2024 - 13 dní
22 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol