Aktivní dovolená pro celou rodinu

Burgundsko a Champagne na kole

Termín: 14.09.2019 - 22.09.2019, 9 dní
Cena od: 13 900 Kč

Foto: CK Kudrna

Na kole podél vinic a vodních kanálů za vinařskými klenoty Francie

Beaujolais ... Mâconnais ... Côte d´Or ... Champagne ... Co mají společného? Jiskru v oku nejednoho milovníka vína a shodnou kolébku původu. Málokterá oblast nabízí tolik značek zvučných jmen jako právě Burgundsko, málokteré období je vhodnější pro jeho návštěvu, než právě období sklizně a málokterý způsob poznávání poetičtější, než ze sedla kola. Dokonalá infrastruktura vinařských cyklostezek povyšuje Burgundsko na ideální cíl pro milovníky vína a pohodové cykloturistiky. Zajímavým zpestřením je poježdění podél vodních kanálů i četné historické památky. Připravili jsme pro vás vyvážené denní etapy mezi 55–65 km, zpestření v podobě několika degustací (pro zájemce za příplatek) a návštěvu kraje Champagne jako velkolepý bonus na závěr. Ke zvýšenému komfortu přispívá ubytování pod střechou a kudrnovská polopenze, kterou doplní i místní specialita à la Bourgogne.

Program zájezdu

1.–2. Z Brna přes Prahu a Plzeň do Francie, kam dorazíme v ranních hodinách. Úvodní cykloetapa vinařským krajem CÔTE CHALONNAISE až k proslulému opatství CLUNY, v jehož blízkosti se ubytujeme ( ↔ 55 km). Na úvodní večeři zajdeme do francouzské restaurace - na typický Burguignon!

3.–4. Mezi vinicemi kraje MÂCONNAIS se sklípky vábícími k ochutnávce a kolem skály Roche Solutré budeme šněrovat do oblasti lahodné už svým názvem – BEAUJOLAIS ( ↔ 50 - 60 km). Na dvě noci se ubytujeme ve vinařské vesničce Fleurie, odkud vyrazíme na cykloetapu lemovanou vinicemi, sklípky a románskými kostelíky ( ↔ 50 km). Vyjížďku korunujeme degustací v místních sklepích.

5. Odpočinkový den bez kol nás přivede do historického městečka BEAUNE – centra vinařské oblasti CÔTE D´OR se symbolem všech burgundských pohlednic – špitálem Hôtel-Dieu, jehož střecha hraje všemi barvami. Navštívíme i malebné městečko FLAVIGNY, jehož uličky možná znáte i z filmu Čokoláda.

6.–7. Pohodová cyklostezka v údolí řeky Yonne z Auxerre podél kanálu CANAL DU NIVERNAIS (↔ 58 km). Přes historické město Clamecy s krásnou katedrálou a hrázděnými domy k opatství VÉZELAY   s nádhernou bazilikou.

8.–9. Závěrečná cykloetapa nás provede vinařským krajem CHAMPAGNE z historické REMEŠE  se slavnou gotickou katedrálou, kde byli korunováni francouzsští králové, do Épernay, kde nakoukneme do místních vinařských sklepů a se sklenkou pravého šampaňského se rozloučíme. Vybaveni nejedním suvenýrem v lahvi vyrazíme na cestu do svých domovů.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem včetně kol, 6x ubytování (v chatkách, hostelu), polopenzi, 1x místní večeři a snídani, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 2x pišingr Chimpanzee

Nástupní místa

Brno, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Kudrna)

Kolmo kolem Bretaně

Francie
17.7.2024 - 12 dní
19 800 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol