Aktivní dovolená pro celou rodinu

Moselská cyklostezka

Termín: 19.09.2019 - 23.09.2019, 5 dní
Cena od: 8 900 Kč

Foto: CK Rubikon

Historická německá města, meandry, ryzlink a nejstrmější vinice v Evropě

Moselle, Musel, Mosel. Mnoho jmen, jedna řeka. Nezaměnitelná, ať už ve Francii, Lucembursku či v Německu. Charakteristická čím jiným než meandry, hrdými hrady na svých březích a zejména pak vinicemi plodícími skvěle chutnající víno, jež cení znalci na celém světě. Od vinic ve francouzském Alsasku z podhůří Vogéz až po soutok s Rýnem v německém městě Koblenz si tato řeka razí cestu půvabnou krajinou s historickými městy a městečky, z nichž každé jedno z nich stojí za návštěvu. Ideálně pak v sedle bicyklu. Po vlastní ochutnávce budete mít jasno, odkud že pochází ta nejcennější německá vína.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR odpoledne, příjezd do Norimberku. Toto francké město nás okouzlí svou historií a zpestří nám první večer na cestách. Projdeme si společně historické centrum a dopřejeme si typickou bavorskou kuchyni. Nocleh.

2. den: Přesuneme se na start první etapy, vítá nás Trier (Trevír), město po Římu nejvýznamnější z hlediska koncentrace antických památek, město založené císařem Augustem. Porta Nigra, císařské lázně, amfiteátr, římský most, kurfiřstský palác, baziliky, kostely, muzea. Na podzim také spousta atrakcí a ochutnávek vína i burčáku. Pro nezasvěcené pozor! Hledáte-li zde oblíbený burčák čili rakouský "Sturm", nepochodíte! Ne že by ho zde snad neznali, ale tento výtečný a zároveň trochu "nebezpečný" produkt tu nese krásně romantické pojmenování - Federweiss (bílé pírko či bělopírko v překladu). Po kulturním a obecném občerstvení popojedeme ještě o kousek dále po proudu řeky. První moselský večer strávíme v oblasti městečka Schweich, jak jinak než obklopeného vinicemi s hluboko zaříznutým údolím řeky. Úvodních 20 km na kole a pár dalších po městě vč. sklenky burčáku budou ideálním začátkem cyklovíkendu.

3. den: Pokračujeme stezkou plnou meandrů, vinic, romantických vinařských vísek a městeček. Vybírat si můžeme z řady možností pro posezení, nabízejících se šenků a hospůdek je zde nepočítaně. Malebné okolí, nekončící vinice a podmanivá atmosféra podzimního vinobraní s městskými slavnostmi nám naplní cyklistický den s cca 40 km základní trasy.

4. den: Ani tento den nebude výjimkou a pokocháme se stezkou klikatící se mezi vinicemi, tu tam blízko řeky, tu tam stoupající mezi zrající hrozny. Projíždět budeme zásadním městečkem Bernkastel-Kues s typickou architekturou hrázděných domů, proslulou reprezentativní vinotékou celé moselské oblasti a místem pěstování nejvybranějších vín. Navštívit parádně zařízenou vinotéku budeme mít samozřejmě příležitost, stejně jako odnést si s sebou cenné tekuté suvenýry. Autobus bude nápomocen - bude stát nedaleko :-). Opět pohodových cca 40 km v základní variantě.

5. den: Poslední den na kole strávíme opět na stezce podél řeky a nemůžeme si samozřejmě nechat ujít městečko Bernkastel-Kuess, s typickou architekturou hrázděných domů, proslulou reprezentativní vinotékou celé moselské oblasti a místem pěstování těch nejvybranějších vín. Navštívit parádně zařízenou vinotéku budete mít samozřejmě přiležitost, stejně jako odnést si ceněné tekuté suvenýry, vše dle vlastního uvážení. Zde své putování zakončíme a vydáme se na cestu domů. Příjezd do Prahy kolem 22. hod.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3x (dvoulůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Holandsko na kole

Nizozemsko
12.8.2024 - 7 dní
17 480 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol