Aktivní dovolená pro celou rodinu

Chiemské jezero na kole

Termín: 04.07.2019 - 08.07.2019, 5 dní
Cena od: 9 800 Kč

Foto: CK Rubikon

Bavorské moře a okolí v sedle kol

Osvědčenou akci u „Bavorského moře" nelze vynechat, tentokráte v modelu čtyřdenního prodlouženého víkendu. Tři noclehy na jednom místě, cestování bez nočního přejezdu, terény pro nenáročné cyklisty i alternativy pro vrchaře, osvědčené trasy, vodní svět Prienavera pro případ špatného počasí na dosah. Co více si přát? Oblast Chiemského jezera se svými 4 ostrovy, přírodní rezervací i malebnými městečky, dobré pivo, výlet do podhůří Alp kolem řeky Tiroler Ache, to vše v balení 4 dnů zájezdu a zároveň 4 dnů na kole! Perličkou je, že jezero postupně díky nánosům štěrku a písku pomalu zaniká, tudíž neváhejte tuto oblast poznat osobně a včas.

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu se vydáme z městečka Aschau do Übersee (kde budeme ubytování po celou dobu pobytu, odpadá tedy stěhování) na kratší úvodní etapu. V Aschau nás čeká možnost nechat se vyvézt lanovkou do sedla pod impozantní skalní kulisu hory Kampenwand (1.669 m) - https://www.kampenwand.de, odkud se naskýtá nekonečný výhled nejenom na „Bavorské moře“ Chiemsee, prohlédnout si zámek Hohenaschau www.aschau.de/schloss-hohenaschau či v některé z hospůdek ochutnat pivo vařené v místním pivovaru. Na zpáteční cestě bychom jistě neměli vynechat přírodní rezervaci u jezera Bärnsee. Etapa cca 20 km většinou po oddělených vyasfaltovaných cyklostezkách.

2. den: Čeká nás parádní okruh kolem jezera, který nabízí pohodových 60 km s naprosto rovinatým profilem po asfaltu či kvalitní šotolině a nudu rozhodně nečekejte! Pohledy na jezero i alpský hřeben se stále mění, pojedeme otevřenou krajinou i lesem, po stezkách i lesních cestách. Důkladně si prohlédneme i samotný Prien, jeho lázeňskou část s přístavem, místní úzkokolejkou, vodním světem Prienavera.

3. den: Tentokráte se vydáme na jih od jezera. Pronikneme na kole do bavorských Alp a došlapeme až na dohled rakouské hranice. Nebude to však žádná tvrdá dřina v kopcích, neboť absolvujeme příjemně značený okruh v údolí říčky Tiroler Ache. Délku etapy si po konzultaci s průvodcem můžete upravit podle libosti, stejně tak i profil – od rovinatého až po možné výšlapy v horském terénu. Projíždět budeme i kolem místního sportovního letiště, kde lze - při příznivém počasí - využít nabídky komerčního ukázkového letu sportovním letadlem. Etapa cca 30-40 km.

4. den: Volnější den, který doporučujeme využít k výletu do Prien a návštěvě ostrova Herreninsel, kde Ludvík II. Bavorský nechal vystavět své okázalé „bavorské Versailles" s parkem a fontánami - www.herrenchiemsee.de/deutsch/n_schloss a také druhého ostrova Fraueninsel s klášterem Frauenwört - www.chiemsee-schifffahrt.de. A také koupání a lenošení. Etapa do Prien a zpět cca 30-35 km resp. dle vlastní volby.

5. den: I poslední cirka čtyřicetikilometrová etapa bude svým charakterem jiná než předchozí. Čeká nás přejezd k menšímu jezeru Simsee. Projedeme se zvlněnou krajinou bavorského předhůří po značené cyklostezce mezi lesy, loukami a pastvinami, selskými usedlostmi, krajinou s panoramatem Alp kolem dokola. Putování zakončíme ve městečku Stephanskirchen. Nakládka, cesta domů, večerní příjezd do ČR. Pondělním příjezdem se vyhneme největšímu provozu po státních svátcích.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 4 noci na jednom místě (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Hoška Tour)

Bavorské zrušené železnice na kole

Německo
4.7.2024 - 5 dní
8 350 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol