Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dolní Lužice na kole

Termín: 04.05.2019 - 06.05.2019, 3 dny
Cena od: 5 800 Kč

Foto: CK Rubikon

Dolní Lužicí do srdce biosférické rezervace Sprévský les

V minulých letech jsme na svých toulkách podél řeky Sprévy, pramenící nedaleko české hranice v oblasti Jiříkova, mapovali její cestu od pramene k hranici Sprévského lesa. Nadešel čas posunout se dále a vychutnat si nejkrásnější úsek Dolní Lužicí a zejména pak unikátní stezky v lesích podél kanálů biosférické rezervace Spreewald. Projedeme spoustou krásných lesních úseků, jezerních oblastí a v závěru se soustředíme na samotnou velmi unikátní oblast Spreewald (UNESCO), známou nekonečnou sítí vodních kanálů. Užít si můžeme i lodiček na kanále či termálních lázní. Nahlédnout do tohoto velmi přírodního koutu Braniborska budeme mít příležitost během 3 cyklistických dnů. Plnohodnotných dnů, neboť cesta z Prahy nám zabere jen něco málo přes 3 hodiny jízdy.

Program zájezdu

1. den: Skrze lužickou jezerní oblast od naší ikonické hospůdky U třech lip došlapeme až do půvabného opevněného Sprembergu. Kulturního centra braniborských Srbů s lužickosrbským názvem Grodk. Dvojjazyčnost nás ostatně bude provázet celé 3 dny. Cestou nahlédneme i do zajímavé oblasti dřívější hnědouhelné pánve, která prošla zásadní rekultivací a nabízí nyní desítky kilometrů kvalitních cyklostezek a inline stezek. Trasa cca 35 km.

2. den: Podél Spremberské přehrady se vydáme do Chotěbuzi, největšího města na naší trase, s historickým centrem vč. staré tržnice Altmarkt. Zde se napojíme na stezku "Okurkovou" (Gurkenradweg), vždyť také velkou chloubou zdejšího kraje po kulinářské stránce jsou výtečné, různě kořeněné okurky! Stezka nás krásnými borovými lesy a podél historických kanálů dovede na dohled Lübbenau. Čeká nás pohodových cca 60 km.

3. den: To nejlepší na závěr! Den strávíme objevováním stezek v rámci rezervace Spreewald, touláním se podél nekonečných vodních kanálů ukrytých v lesích, po malebných vodních přístavech a hospůdkách. Na stezkách mezi Lübbenau a Burgem si budeme připadat jak v jiném světě, na jiné planetě. Čeká nás max. pohodový den, žádný spěch a stres, dnes plně využijeme výhody blízkého dojezdu domů. Dopřejeme si kratší etapu 20 km do Burgu, okurkového království. Zde si můžeme dopřát výletu na lodičkách - lze si zapůjčit kánoe pro 2,3,4 osoby nebo se nechat povozit na vícemístních pramicích. Výtečným závěrem bývá také návštěva termálních lázní. Záleží jen na náladě každého, jakou nabídku využije či se bude jen déle toulat na kole. V pozdnějším odpoledni se naložíme a vyrazíme na příjemně krátkou cestu k domovu.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, vícelůžkový na vyžádání, jednolůžkový na vyžádání a za příplatek viz níže), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Praha, Litoměrice, Ústí nad Labem
Za příplatek Brno, Jihlava, Bratislava

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol