Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

Termín: 01.05.2019 - 04.05.2019, 4 dny
Cena od: 6 900 Kč

Foto: CK Frčíme

Údolí Wachau patří mezi nejkrásnější úseky Dunajské cyklostezky. Vede totiž územím stejnojmenného národního parku a známou vinařkou oblastí. Najdeme zde mnoho historických památek - hradů, klášterů a zámků. Dokonalý povrch a rovina Dunajské cyklostezky Vás nadchne.

Dunajská cyklostezka vede po březích Dunaje. Začíná v Německu a pokračuje přes Rakousko a Slovensko do Maďarka. Její délka měří přes tisíc kilometrů. Úsek Dunajské cyklostezky přibližně mezi Pasovem a Vídní označujeme jako údolí Wachau. Tato část měří něco málo přes tři sta kilometrů a tato část je známá svou vinařskou historií, kterou obdivovali četní panovníci. Ti zde postavili svá sídla - hrady a zámky, ale také kláštery, kostely a krásná města.

Program zájezdu

1. den: Brzy ráno odjezd z nástupních míst. Dopoledne přijedeme do Německého Pasau. Prohlídka historického centra města na ostrově tvořeném řekou Inn a Dunaj. A: autobusem přejezd k městu Engelhartszell an der Donau. Je zde mimo jiné krásný klášter. Cyklo trasa dnes projíždí atraktivní meandry řeky Dunaje, užijeme si lodní převoz přes řeku (5 EUR), projedeme krásné město Aschach an der Donau. Nocleh je zajištěn v okolí města Ottensheim (↔ 60 km, ↑ 50 m, ↓ 100 m). B: Celá trasa už z Pasau (+20 km).

2. den: Snídaně.A: Přímo z ubytování pokračujeme do Linz s barokními památkami až do Mauthausen, kde je známý koncentrační tábor - prohlídka (↔ 40 km, ↑ 100 m, ↓ 150 m). Ubytování v okolí Mauthausenu. B: navíc navštíví krásnou obec Enns na kopci s historickou zvonicí, náměstím a příjemným posezením (+20 km).

3. den: Snídaně. A: Přesun autobusem po proudu řeky. Z Ybbs (středověké památky) do Melk s obrovským klášterem (možná prohlídka) a dále vjedeme do opravdovéhoúdolí Wachau. Mineme hrad Aggstein, prohlédneme si Spitz a zříceninu hradu Dürnstein. Přijedeme až do Kremsu (↔ 65 km, ↑ 100 m, ↓ 150 m). B: vystoupíme dříve a projedeme si krásný zalesněný úsek s meandry Dunaje z Greindo Ybbs (+20 km), případně zajedeme na dobré víno do sklípků v Mauternbach. Nocleh v Krems. 

4. den: Snídaně. A: i B: Z Krems pokračujeme dále podél Dunaje až do města zahrad a květin Tulln s příjemným náměstím, kde naše putování po Dunajské cyklostezce kolem poledne zakončíme. (↔ 40 km, ↑ 200 m, ↓ 250 m). Návrat do nástupních míst ve večerních hodinách. 

Ubytování

3x ubytování v ubytovacích zařízeních podél Dunaje. Jedná se o turistické Ferienwohnung se snídaní. Pokoje pro 2 osoby.

Cena zahrnuje

  • dopravu s cyklovlekem a výdaje na vozidlo,
  • 3x ubytování se snídaní,
  • pobytovou taxu a poplatky k ubytování,
  • práci průvodce, řidiče a organizátora

Nástupní místa

Ostrava, Olomouc, Vyškov, Kroměříž, Brno. Další nástupní místa jsou možná po předchozí dohodě s CK.

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

Rakousko
28.4.2024 - 4 dny
9 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
 (CK Frčíme)

Dunajská cyklostezka – Wachau na kole

Rakousko
1.8.2024 - 4 dny
9 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol