Aktivní dovolená pro celou rodinu

Spréva na kole

Termín: 14.09.2019 - 19.09.2019, 6 dní
Cena od: 12 600 Kč

Foto: CK Eurocykl Herdegen

Lužní krajinou Sprévského lesa v německém Brandenbursku protéká řeka Spréva a rozlévá se množství říčních ramen, a tak se oblasti také říká „Benátky severu“. Krajina je protkána sítí cykloturistických tras, které lákají ke svezení na kole. Mezi lužními lesy, políčky a loukami lze objevit historická města i malé vesničky obklopené vodními kanály. Každý návštěvník rád ochutná místní specialitu – vynikající okurky, které zde pěstují a nakládají do různých originálních láků. Oblast je domovem Lužických Srbů, kteří zde dodnes zachovali své tradice, architekturu i slovanský jazyk, o čemž svědčí i dvojjazyčné nápisy. V sousední mírně zvlněné oblasti Flaeming byla vybudována rozsáhlá síť asfaltových cyklostezek, kterou využívají cykloturisté i bruslaři. Obě oblasti ležící jižně od Berlína nabízí cykloturistům zajímavé trasy pro výlety na kole.

Program zájezdu

1. den: v ranních hodinách odjezd z Ostravy (cca v 7:00) a průjezd nástupními místy ČR. Večer dojezd autobusem na ubytování v Německu. Večeře.

2. - 5. den: výlety na kole s podporou autobusu v oblastech Sprévského lesa a Flaemingu. Zavítáme do historických měst Lübbenau s barokním kostelem a Lübben s renesančním zámkem, která nás budou lákat k posezení na terasách restaurací u říčních ramen. Pojedeme vesničkou Leipe ukrytou v lužním lese, obklopenou vodními kanály a mokřady. Uvidíme i rekonstruované slovanské hradiště Slawenburg a zavítáme do srdce Sprévského lesa do obce Burg, kde se nachází termální lázně. Po cyklostezkách s hladkým asfaltem, nazývaným „černé sklo“, se svezeme v oblasti Flaemingu okolo větrných mlýnů, přes zemědělské vesničky i přes historická města Dahme, Luckenwalde. Ubytování v hotelu na stejném místě. Polopenze.

6. den: snídaně. Návrat do ČR. Příjezd do Ostravy ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu s příjemnou atmosférou ve 2lůžkových pokojích se sociálním zařízením
  • 5x německá polopenze v hotelové restauraci. Snídaně formou švédských stolů, večeře servírované, 3 chody
  • Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola
  • Připravený denní program výletů po trasách 30–60 km.
  • Vedoucího zájezdu a informační materiály
  • Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK

Nástupní místa

Ostrava, Olomouc, Brno, Praha, Ústí nad Labem

Podobné zájezdy

Labská cyklostezka – Míšeň (CK Victoria)

Labská cyklostezka

Německo
14.5.2024 - 3 dny
5 990 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.8.2024 - 5 dní
10 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol