Aktivní dovolená pro celou rodinu

Podunají na kole s termály

Termín: 05.09.2019 - 08.09.2019, 4 dny
Cena od: 5 150 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Pohodové putování v maďarském Podunají lužními lesy podle romantických meandrů Mošoňského Dunaje. Projíždět budete historickými městy, malebnými vesnicemi s lákavými hospůdkami s maďarskými specialitami. Každý den budete mít možnost odpočinku v termálu. Termální pramen v Mosonmagyaróváru má osvědčení léčivé vody a patří v kvalifikačním žebříčku mezi 5 nejúčinnějších léčivých vod Evropy. Jede se převážně po cyklostezkách, z části po méně frekventovaných silnicích.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu v Brně. Přesun do Bratislavy. Cyklotrasa Petržalka – Čunovo – Rajka – Dunakiliti – Halászi – Mosonmagyaróvár, celkem 47 km. Možnost krácení. HALÁSZI – rázovité domy, romantická czárda. MOSONMAGYARÓVÁR – historické jádro města. Lázně ležící v severozápadní části země nedaleko Bratislavy, k dispozici jsou tři nové zážitkové bazény s termální vodou o teplotě 32 až 34ºC, dále polokrytý a krytý sedací léčebný bazén s termální vodou o teplotě 35 až 37ºC, venkovní léčebné bazény a plavecký bazén s vodou teplou 26 až 28ºC. Termální pramen má osvědčení léčivé vody a patří v kvalifikačním žebříčku mezi 5 nejúčinnějších léčivých vod v Evropě. Termál je otevřen denně do 20.00 hodin. Možnost občerstvení v samoobslužné restauraci.

2. den: Cyklotrasa Mosonmagyaróvár – Püski – Lipot (termál) – Mariakálnok – Mosonmagyaróvár, cekem 45 km. LIPOT – termální a zážitkové lázně. HEDERVÁR – zámek se zahradou. MARIAKÁLNOK – městečko obklopené Mošoňským Dunajem, poutní kostel.

3. den: Cyklotrasa Mosonmagyaróvár – Györ, 40 km. GYÖR – historické město čtyř řek s krásným barokním jádrem. Město bylo sídlem biskupa a svědkem korunovací maďarských králů, dodnes je chráněno hradbami. Moderní termální lázně. K dispozici jsou vnitřní i venkovní bazény s léčivou vodou, vnitřní i venkovní rekreační a plavecké bazény (vířivky, tobogány, vodopády, kruhové proudy) s vodou teplou 29 až 37ºC. Samoobslužná restaurace nabízí místní speciality.

4. den: Cyklotrasa Frauenkirchen – Podersdorf – Neusiedel am See, celkem 40 km. FRAUENKIRCHEN – barokní poutní bazilika, v okolí vinice. PODERSDORF – leží na břehu Neziderského jezera, fotogenický maják. NEUSIEDEL AM SEE – město ležící na severním břehu Neziderského jezera. V odpoledních hodinách odjezd. Návrat do 22.00 hodin.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno a Břeclav. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol