Aktivní dovolená pro celou rodinu

Zamaguří a Pieniny na kole

Termín: 17.07.2019 - 21.07.2019, 5 dní
Cena od: 6 250 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Neobyčejně malebná oblast severní Spiše, jež je od zbytku země oddělena hřebenem pohoří Spišská Magura. Místní obyvatelé, zvaní goralé, si udrželi silné regionální povědomí a svébytné tradice. Typické je i výrazné nářečí. Goralé nežijí pouze na Slovensku, ale i v přilehlém Polsku, kam se pojedete také podívat. Pieninský národní park s Prielomon Dunajce patří k nejznámějším turistickým oblastem Slovenska. Jednotlivé trasy jsou vedeny po méně frekventovaných silnicích a po cykloturistických stezkách.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách, možnost nástupu i na Moravě. Přesun na Slovensko. Cyklotrasa Magurské sedlo 949 m (hřeben Spišské Magury) – Spišské Hanušovice – Spišská Stará Ves – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 28 km. Celá trasa vede z kopce nebo po rovině. Možnost odbočky do obce OSTURŇA, která je památkovou rezervací goralských usedlostí + 22 km.

2. den: Cyklotrasa Haligovce – Červený Kláštor – Niedzica – Debno – Czorstyn – Stromowce – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 62 km. Cyklotrasa je vedena okolo polské Czorstynské přehrady jen lehce zvlněným terénem. NIEDZICA – hrad opředený legendami leží nad Czorstynskou přehradou a dnes slouží jako muzeum. U hradu je tržiště. DEBNO – dřevěný kostel sv. Michaela Archanděla je zapsán na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Czorstyn – zřícenina hradu ležící přímo nad přehradou. Z hradu pěkný výhled na hrad Niedzica, Belanské a Vysoké Tatry.

3. den: Cyklotrasa Haligovce – Veľký Lipník – Lesnické sedlo – Lesnica – státní hranice – Szczawnica – Kroscienko – státní hranice – Prielom Dunajca – Červený Kláštor – Haligovce, celkem 40 km. Krátké stoupání na Lesnické sedlo, dále rovinatý terén. LESNICKÉ SEDLO – výhled na Pieniny včetně Třech korun, Belanské a Vysoké Tatry. SZCZAWNICA – polské lázeňské a rekreační středisko, možnost výletu lanovkou na vyhlídkové místo Palenica. KROSCIENKO – polské rekreační středisko. PRIELOM DUNAJCA – průjezd na kole atraktivní soutěskou, fantastické výhledy na pltě, okolní skály včetně Sokolice a Třech korun. ČERVENÝ KLÁŠTOR – klášter kartuziánů dnes slouží jako muzeum. Klášter je národní kulturní památkou.

4. den: Cyklotrasa Haligovce – Veľký Lipník – Stráňavy – Hniezdno, celkem 20 km. Dál podle zájmu jednotlivých účastníků. Buď do Vyšných Ružbachů nebo na Lubovnianský hrad a skanzen, do každé lokality + 15 km. HNIEZDNO – exkurze do destilerie Nestville Park včetně degustace. Expozice lidových řemesel. Vyšné Ružbachy kůpele – lázeňské středisko, možnost vykoupání v termálním koupališti, travertinové jezírko. Stará Ľubovňa – možnost prohlídky hradu, kde se ukrývaly i polské korunovační klenoty, a skanzenu.

5. den: Cyklotrasa Haligovce – Toporecké sedlo 802 m – Podolinec, celkem 20 km. PODOLINEC – město si udrželo historický ráz, renesanční zvonice, církevní památky. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 22.00 hodin.

Cena zahrnuje

  • přeprava
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • průvodce

Nástupní místa

Autobus vyráží obvykle z Královehradeckého kraje (Jičín, Trutnov, Hradec Králové) a u tohoto zájezdu bude pokračovat na trase přes Moravu. V případě zájmu více osob zajistíme svoz.

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol