Aktivní dovolená pro celou rodinu

Mazurská jezera na kole

Termín: 27.08.2019 - 02.09.2019, 7 dní
Cena od: 7 420 Kč

Foto: CK Cyklotur

Nádherná krajina severovýchodního Polska posetá více jak tisícem jezer, hlubokými lesy a zelenými loukami je ideálním místem pro pohodovou nenáročnou cykloturistiku. To vše spojené s prohlídkou historických a kulturních památek nabízí příjemnou cyklodovolenou.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd večer, noční přejezd Polska. Ráno dojezd do Olštýna, největšího města tohoto regionu, prohlídka - zámek, katedrála sv. Jakuba. Autobusem pokračujeme přes Mragovo do turistického střediska Gizycko. Dojezd na ubytování. Složení kol, krátká projížďka do městečka s pruskou pevností Boyen, otočný most, rozhledna, přístav.

3. den: Pozezdrze - bunkr Himmlera, Harcz, Sztynort - přístav jachet, Gierloz - prohlídka pozůstatků Vlčího doupěte, Hitlerova hlavního stanu v Polsku.

4. den: Přes Gorazdowo a St. Rudóvka do městečka Ryn - hrad německých rytířů upraven na hotel ve stylu anglické gotiky. Dále přes Knis a Nakomiady do Ketrzynu - hrad, městské hradby a kostel sv.Jiří. Swieta Lipka - poutní kostel, který se řadí k nejkrásnějším a nejzajímavějším příkladům barokního umění v Polsku. Návrat autobusem.

5. den: Nejvýznamnější letovisko a jachtařský přístav Mazurské jezerní plošiny Mikolajki. Jezero Luknajno - rezervace divokých labutí. Odpoledne možnost lodního výletu po jezerech.

6.-7. den: Etapa kolem jezera Niegocin, přes Rydzewo a Rudu návrat na ubytování. Odpoledne naložení kol, noční přejezd Polska a v brzkých ranních hodinách příjezd do Hradce Králové.

Etapy jsou většinou po vedlejších silnicích mírně zvlněným terénem.

Denní etapy: 20, 85, 70, 65, 40 km

Ubytování

4x hotelového typu u jezera Kisajno 5km od Gizycka, nově vybavené 2lůžkové pokoje s příslušenstvím (možné i 3lůžkové). Příplatek za 1lůžkový pokoj 350 Kč/noc.

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Jaroměř, Náchod

Podobné zájezdy

 (CK Cyklotur)

Mazurská jezera na kole

Polsko
5.8.2024 - 7 dní
11 440 Kč
 (CK Cyklotur)

Podél Baltu na kole

Polsko
30.8.2024 - 7 dní
11 920 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol