Aktivní dovolená pro celou rodinu

Na kole podél Ohře

Termín: 26.09.2018 - 30.09.2018, 5 dní
Cena od: 5 150 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Od pramene až k jejímu ústí

Ohře pramení v německých Smrčinách v nadmořské výšce 752 m pod jménem Eger. Řeka je levým přítokem Labe, do něhož se vlévá u Litoměřic. Na celé trase ujedete 280 km. Pochopitelně budete mít možnost, díky doprovodnému autobusu, jednotlivé etapy krátit. Ohře za Chebem meandruje v nížinné krajině bez lesů a výraznějších terénů. Do hlubšího koryta skalisek a lesních hvozdů vstupuje řeka pod Kynšperkem.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun do oblasti německých Smrčin. Cyklotrasa pramen Ohře – Hohenberg – Cheb, celkem 54 km. SMRČINY – řeka Ohře (Eger) pramení na úbočí nejvyšší hory Smrčin Schneeberg 1051 m. HOHENBERG – zachovalý hrad a muzeum porcelánu. KOMORNÍ HŮRKA – nejmladší sopka v České republice. CHEB – historické město s mnoha památkami, připomeneme pouze areál hradu s městským opevněním, symbol náměstí Špalíček, Pachelbelův dům – místo zavraždění A. Valdštejna a mnoho dalších.

2. den: cyklotrasa Cheb – Kynšperk – Sokolov – Loket – Karlovy Vary, celkem 52 km. KYNŠPERK – mnoho zajímavých památek, pozoruhodný betlém. LOKET – meandr řeky je ve tvaru lidského lokte. Na skále vysoko nad řekou se tyčí romantický hrad. KARLOVY VARY – jedno z našich nejznámějších lázeňských měst. FRANTIŠKOVY LÁZNĚ – možnost krátké odbočky do známého lázeňského města.

3. den: cyklotrasa Karlovy Vary – Kyselka – Klášterec – Kadaň, celkem 52 km. KYSELKA – bývalé lázně, stáčírna minerální vody Mattoni. KLÁŠTEREC – historické jádro města, novogotický zámek, radnice s věží. KADAŇ – bývalé královské město, historická perla Podkrušnohoří. Bašta, Katova ulička (nejužší ulice v Česku), městské opevnění, barbakan, Mikulovická brána a mnoho dalších památek.

4. den: cyklotrasa Kadaň – Nechranická přehrada – Žatec – Louny, celkem 54 km. NECHRANICKÁ PŘEHRADA – nádrž s nejdelší sypanou hrází ve střední Evropě. ŽATEC – bývalé královské město. Chrám chmele a piva, Chmelový orloj, Chmelařské muzeum, vyhlídková věž Chmelový maják s unikátním výhledem. Klášterní zahrady a další památky. LOUNY – brána Českého středohoří či Perla na řece Ohři. Centrum s historickými památkami je ze dvou třetin obehnáno hradbami.

5. den: cyklotrasa Louny – Libochovice – Budyně – Doksany – Terezín – Litoměřice, celkem 56 km. LIBOCHOVICE – renesanční zámek, ve kterém se narodil významný český vědec Jan Evangelista Purkyně. BUDYNĚ – vodní hrad je národní kulturní památkou. DOKSANY – klášter sester Premonstrátek, možnost prohlídky klášterního kostela. TEREZÍN – pevnost sehrála za druhé světové války smutnou roli, když se stala koncentračním táborem. LITOMĚŘICE – městská památková rezervace, slávu královského města připomínají gotické, renesanční a barokní stavby. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do 20.00 hodin.

Ubytování

penzion, hotel na trase

Stravování

snídaně. Večeře individuálně v restauracích

Cena zahrnuje

přeprava, 4x ubytování, 4x snídaně a průvodce

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Hoška Tour)

Bavorské zrušené železnice na kole

Německo
4.7.2024 - 5 dní
8 350 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol