Aktivní dovolená pro celou rodinu

Norsko na kole

Termín: 16.08.2018 - 26.08.2018, 11 dní
Cena od: 15 290 Kč

Foto: CK Nomád

To se musí vidět! Rozlehlé horské masívy a náhorní planiny. Parky Rondane a Jotunheimen, stezka Trollstigen i Geirangerfjord. Na kole drsnou nedotčenou severskou přírodou. Vrcholky dosahující hodně přes tisíc metrů zde vyrůstají přímo z hladiny romantických fjordů, nad nimiž se tu válí chuchvalce mlh, ondy neskutečně září severské slunce. Rozlehlé a pusté hory s mocnými ledovci, stovky burácejících vodopádů a překrásné scenérie národních parků. Země dávných lovců z doby ledové, pohanských Vikingů a mýtických skřítků trollů. To vše v jedné zemi a na jedné pouti Norskem.

Program zájezdu

1.-3.den: Žďár n. S. - Göteborg - Lillehammer. Přes Německo a v kajutách lodi do Švédska, „zelené město“ Göteborg: malebné centrum. Skokanské můstky v olympijském Lillehammeru. Krátce podél největšího norského jezera Mjosa.

4.-5.den: Peer Gynt veien a Seterveien, N.P. Rondane. Na kole po stopách norského národního hrdiny Peer Gynta. Výhledy na pohoří Jotunheimen. Pěšky či na kole v N.P. Rondane Gyntovou cestou z druhé strany údolí s výhledy z Rondablikk. Na kole jedním z nejhezčích norských údolí - Gudbrandsdalen. Možnost raftingu na peřejích řeky Sjoi (místní průvodce).

6.-7.den: Trollstigen, Valldal, Geirangerfjord, Dalsnibba, Lom. Kolem vodopádů na řece Rauma a na kole serpentinami známé vyhlídkové silnice - Cestou trollů s nádhernými panoramaty a vodopádem Stigfossen. Volitelně projížďka lodí po majestátním Geirangerfjordu (cca 250 NOK), vodopády Sedm sester aj. Na kole od hladiny fjordu až na konec vyhlídkové silnice na vrcholu Dalsnibba s úchvatným rozhledem na okolní horské štíty a ledovec. Neopakovatelná vyhlídková jízda údolím Ottadalen s množstvím vodopádů, krajinou fjordů a jezer. Překrásný dřevěný kostelík v Lomu.

8.den: Jotunheimen, Gaupne, Sognefjord. Po nejvyšší skandinávské silnici kolem historické farmy Elveseter (dnes hotel) a pod vrcholem Galdhöpiggen. Přes pohoří Sognefjell s možnostmi zastávek na panoramatických vyhlídkách volitelně až do Gaupne u nejdelšího a nejhlubšího norského fjordu - Sognefjordu.

9.-11.den: Oslo, Tanum, Žďár n. S. Metropole Norska Oslo s živou atmosférou: pevnost Akershus, dóm, Vigelandpark, poloostrov Bygdoy s proslulými muzei (vikingských člunů, Kon-Tiki). Na kole po pobřeží Švédska a do Tanumshede, skalní kresby v Tanum (UNESCO), zobrazující život obyvatel doby bronzové. Nalodění na trajekt. Návrat domů.

Cena zahrnuje

Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, trajekt do Švédska (4-lůžkové kajuty) a zpět (sedadlo), trajekty v Norsku, polopenze (polní kuchyně), 8x ubytování v kempech (za příplatek ve 4-lůžkových nebo 2-lůžkových chatkách), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Teplice

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)

Norsko na kole: fjordy, hory, řeky

Norsko
28.6.2024 - 12 dní
26 940 Kč
 (CK Kudrna)

Ostrovy za polárním kruhem na kole

Norsko
5.7.2024 - 17 dní
47 800 Kč
 (CK Extrem Tour)

Dánsko na kole

Dánsko
13.7.2024 - 9 dní
14 900 Kč
 (Martin Hájek, CK Kudrna)

Norskem na kole

Norsko
26.7.2024 - 15 dní
29 800 Kč
 (CK Bondo)

Velká skandinávská pouť na kole

Finsko, Norsko, Švédsko
1.8.2025 - 17 dní
56 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol