Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero, hrady, víno a termály na kole

Termín: 14.09.2018 - 16.09.2018, 3 dny
Cena od: 4 190 Kč

Foto: CK Nomád

Zájezd bez nočních přejezdů s pohodovými cyklovýlety v okolí stepního Neziderského jezera (UNESCO) s vysokým počtem slunečných dní, v národních parcích mezi termály, vinicemi, hrady a zámky jsou balzámem na duši. Jedinečné zastoupení rostlin a živočichů v národním parku s 300 druhy hnízdících ptáků. Čeká nás šumící rákosí, krajinný fenomén maďarské pusty a kraj Modré frankovky. Vinné sklípky, maďarská klobása, atmosféra vesniček s původními lidovými stavbami a hlavně odpočinek v termálech. Termín na září je zaměřen na ochutnávky vína či burčáku.

Program zájezdu

1.den: Žďár n.S. - Neziderské jezero, termály Bük. Autobusem přejedeme do Rakouska k Neziderskému jezeru. Po východním břehu stepního jezera vyrazíme na kole pohodovou cyklostezkou ze surfařského Podersdorfu s majákem. Projedeme kolem pozorovacích věží národního parku Seewinkel, přes Illmitz a přes hranici do Fertöd a dále do místa ubytování.

2.den: Fertöd - termály Bük. Na kole vyjedeme z termálních lázní u Bükfürdö rovinou přes Sopronhorpács s románským kostelem do Lövö. Přes Rojtokmuszaj se zámeckým hotelem do obce Fertöd. Prohlídka parku a skvostného zámku rodu Esterhazyů, nazývaným Maďarské Versailles.

3.den: Neziderské jezero - termály Bük - Žďár n.S. Barokní zámek Esterhazyů s nekonečnou lipovou alejí v Nagycenk, lázně Balf, nádherné středověké jádro historického města Šoproň, ochutnávka vín ve sklípku. Zájemci mohou pokračovat po západním břehu jezera pod vinicemi k vinným sklípkům ve Fertörákos s kamennými útvary v bývalém lomu a dále do vinařského městečka čápů - Rust a Mörbisch. Odpoledne busem domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 2x ubytování v penzionu se snídaní, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Bratislava

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Bukové hory na kole s termály

Maďarsko
27.4.2024 - 5 dní
13 400 Kč
 (CK Hoška Tour)

Cyklistika okolo Balatonu

Maďarsko
25.5.2024 - 5 dní
7 950 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Cyklotur)

Pováží na kole – Trenčín

Slovensko
21.8.2024 - 5 dní
7 980 Kč
 (CK Cyklotur)

Maribor – Ptuj – Varaždin na kole

Chorvatsko, Slovinsko
21.8.2024 - 5 dní
12 460 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol