Aktivní dovolená pro celou rodinu

Toskánsko a Elba na kole

Termín: 05.07.2024 - 14.07.2024, 10 dní
Cena od: 19 600 Kč

Foto: CK Frčíme

Nejkrásnější místa Toskánska s návštěvou Elby na pohodu

Toskánská paráda. Čekají nás úžasné místa na pobřeží i v horách. Navštívíme Florencii, Pisu, Sienu i Volterru. Vychutnáme si jeden den na Elbě. Ubytování v mobilních domech s bazénem nedaleko krásné pláže s bílým karibským pískem.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách z nástupních míst na Moravě.

2. den: Ranní příjezd na pahorkatinu mezi Bolognou a Florencií. Etapa kolem přehrady Lago di Bilancino do San Pietro di Sieve. Od horské přehrady Lago di Bilancino pojedeme horskou nezpevněnou silničkou a dále přes pahorkatinu po vedlejších silničkách do hlavního města Toskánska - Florencie. Prohlídka centra města a památek (katedrála Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio, Galerie Uffizi, četné kostely a náměstí (UNESCO). Podél řeky Arno se posuneme do cíle dnešní etapy k obchodu v Lasta a Signa (nákup možný). Naložení kol a přesun do kempu na pobřeží. Večeře (65 km, 7 hod.)

3. den: Snídaně. Využijeme naložených kol v cyklovleku a přesuneme se autobusem k jednomu z nejhezčích měst Toskánska - Volterra. Prohlédneme si historické centrum s typickou architekturou (katedrála, Baptisterium, římské divadlo, kostely, uličky). Přes malebnou zvlněnou krajinu sjedeme na pobřeží a krásným piniovým lesem s četnými osamocenými plážemi (koupání i bez plavek možné) se vrátíme do kempu (70 km, 6 hod).

4. den: Snídaně. Okružní etapa z kempu do typických Toskánských městeček v horách Riparbella, Castellina Marittima, Pomaia s možností výjezdu na Monte Vaso (635 m). Návštěva neuvěřitelného budhistického kláštera Lama Tzong KhapaZpět podél pobřeží přes letovisko Rosignano Solvay na karibskou pláž s bílým pískem. Večeře. (55 km, 6 hod.). Etapu lze prodloužit přes Orciano Pisano, Gabbro až do letoviska Quercianella (+25 km, +1 hod)

5. den: Snídaně formou balíčku. Brzy ráno přejezd autobusem do Piombino. Trajektem s koly přejedeme na Elbu. Prohlédneme si severní a západní část ostrova. Čeká nás výjezd na vrchol Monte Perone (630 m). Cestou si prohlédneme horské městečka Marciana a Poggio. Vykoupeme se v letovisku Marina di Campo. Alternativně méně náročný okruh z Portoferraio do Portoferraio. Možnosti představí průvodce. Autobusem z Piombino do kempu. Počítáme s individuální večeří na Elbě v některé z restaurací (není v ceně). (60 km, 6 hodin)

6. den: Snídaně. Krátký přejezd autobusem do národního parku Monterufoli-Caselli. Zájemci si mohou vyjet krátký a prudký výjezd do opevněného městečka Sassa s výhledem na okolní krajinu. Ostatní pokračují do Canneto, Monteverdi Marittimo, případně Sassetta. Podél pobřeží se vrátíme do kempu. Večeře. (70 km, 6 hod.)

7. den: Odpočinkový den u moře. Koupání, vodní sporty, možnost krátkého výletu na karibské pláže s bílým pískem, které jsou nedaleko našeho kempu.

8. den: Přejezd autobusem do další perly Toskánska - Sienna. Prohlídka náměstí El Campo ve tvaru lastury, Palazzo Pubblico, výhledy z věže Torre del Mangia, nádherná katedrála. Etapa z Civitella Marittima na poloostrov Punta Ala s průzračným mořem, plážemi a hradem Castello, přes vesničku Tirli (prudké stoupání) obklopenou kaštanovými lesy a středomořskou vegetací. Sjezd a zakončení etapy na poloostrově Punta Ala. Naložení kol, autobusem přes Piombino do kempu. Večeře. (65 km, 5 hodin)

9. den: Snídaně. Vyklizení apartmánů, poslední možnost okoupat se v bazénu nebo u moře. Naložení kol a busem přejezd do perly Toskánska - Pisa. Prohlídka náměstí Zázraků s Šikmou věží (možná rezervace výstupu na věž). Odjezd přes Rakousko zpět do České republiky.

10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Ubytování

Ubytování je zajištěno v příjemném kempu s bazénem, restaurací, obchodem a hřištěm nedaleko písečné pláže. Bydlet budeme v mobilních domech Livorno pro 6 osob - tři oddělené ložnice pro 2 osoby.

Cena zahrnuje

  • dopravu tam a zpět, včetně podpory v rámci programu
  • 2x trajekt na Elbu a zpět pro Tebe a Tvé kolo
  • 7x ubytování v kempu v mobilním domku pro 6 osob
  • 6x polopenzi z naší polní kuchyně
  • povlečení, spotřeby energie, pobytovou taxu a závěrečný úklid mobilního domku
  • využití venkovního bazénu
  • čas a energii na vytvoření fotoknihy ze zájezdu
  • práci průvodce a organizátora zájezdu
  • materiály, mapky a další služby cestovní kanceláře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

Nástupní místa

Nabízíme nástupní místa po celé Moravě, od Ostravy až po Brno (některá za příplatek).

Podobné zájezdy

 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol