Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alsasko na kole

Termín: 09.08.2024 - 18.08.2024, 10 dní
Cena od: 21 900 Kč

Foto: CK Vlha

Vinnými stezkami i pohořím Vogézy

Alsasko je svérázný kraj na rozhraní Francie, Německa a Švýcarska. Tento vinařský ráj ocení nejen milovníci vína, ale také cyklisté, pro které je zde připravena spousta tras a ty lze různě kombinovat. Nekonečné vinice, malebné scenérie v pohoří Vogézy, hrázděné domy v Colmaru, Riquewihru, Egusheimu. Grand Ballon – nejvyšší hora Vogéz, hora Mont Sainte-Odile (hora svaté Otýlie), Obernai – nejkrásnější městečko Alsaska. Vynikající víno, dobré pivo, tarté flambé a další speciality. Na to všechno se můžeme těšit při cyklistickém putování v Alsasku.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách. Noční přejezd Německem do Francie.

2. den: Příjezd do místa ubytování, ubytování v hotelu, možné krátké vyjížďky do okolí (muzeum sýrů), prohlídka města Munster.

3. den: Okružní trasa po cyklostezkách a pohořím Vogézy. Z Munsteru do Soulzbach-les-Bains, dále stoupáme do pohoří Vogézy směr Osenbach, odtud sjezd a pokračujeme vinnými stezkami do Gueberschwihru a dále do jednoho z nejzajímavějších měst Egusheimu s jeho trojími hradbami. Odtud zpět do místa ubytování. Cca 50 – 60 km (možnost prodloužení přes Colmar).

4. den: Navezení pod  nejvyšší vrchol Vogéz – Grand Ballón – 1424 m n.m.  Zájemci mohou podniknout nenáročný pěší výšlap na vrchol. Na kole projedeme nádhernou hřebenovou trasu přírodního parku Ballons des Vosges a nádherným sjezdem pokračujeme do munsterského údolí až do Munsteru (výroba známého sýru Munster), místa našeho ubytování.  Pro zdatné jedince možnost prodloužení výjezdem pod Petit Ballón – 1272 m n.m.  Trasa cca 30 – 50 km.

5. den: Výlet na hrad Koenigsbourg. Navezení k hradu, možná prohlídka (jedna z nejnavštěvovanějších památek Francie). Odtud na kole silničkami a vinnými stezkami přes RibeauvilleHunawihr s čapí rezervací, Riquewihr (nejznámější a nejkrásnější vinařská vesnice) a pokračujeme do místa ubytování. Zájemci možnost prodloužení do Kaysersbergu (rodiště Alberta Schweitzera, držitele nobelovy ceny za mír) Cca 50 – 60 km.

6. den: Autobusový výlet do Štrasburku, ve kterém sídlí důležité instituce – Rada Evropy, Evropský parlament a Evropský soud pro lidská práva. Prohlídka historického centra se slavnou katedrálou Notre Dame, čtvrť  „Malá Francie“ s typickými hrázděnými domy. Možnost plavby po kanálech.

7. den: Autobusem navezení na horu Mont Sainte Odile (753 m n.m.) – překrásné výhledy, kaple svaté Otýlie, posvátný a léčivý pramen, tajuplná pohanská zeď. Odtud do Saint-Nabor, pokračujeme do Rosheimu s krásným románským kostelem. Dále do rodiště svaté Otýlie – Obernai (jedno z nejkrásnějších měst Alsaska), pokračujeme do Barru Sélestat. Cca 45 – 55 km. Odtud zpět autobusem.

8. den: Z Munsteru přes Colmar (kouzelné město přezdívané Malé Benátky) do Egusheimu a zpět. 47 – 58 km.

Další možnost: vyjížďka kolem 5 hradů – Routes des 5 Château. Na kole přímo z ubytování kolem hradů Pflixbourg, Hohlansbourg, zajímavé trojhradí s hrady Wahlenbourg, Dagsbourg, Weckmund. Zastávka v Egusheimu. Cca 50 km.

9. den: Po snídani možnost posledních nákupů a odjezd zpět do ČR.

10. den: Příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.

Ubytování

Brit Hotel Munster *** je situovaný v zahradě s venkovním bazénem, v blízkosti centra města.

Cena zahrnuje

  • Doprava osob a přeprava kol v cyklovleku
  • 7x v hotelu ***, dvoulůžkové pokoje
  • 7x francouzská polopenze
  • Návštěva Štrasburku
  • Informační materiály
  • Průvodce
  • Pojištění CK proti úpadku
  • DPH

Nástupní místa

Valašské Meziříčí, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Kudrna)

Kolmo kolem Bretaně

Francie
17.7.2024 - 12 dní
19 800 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol