Aktivní dovolená pro celou rodinu

Tauernská cyklostezka s programem pro děti

Termín: 09.07.2023 - 14.07.2023, 6 dní
Cena od: 18 600 Kč

Foto: CK Eurocykl Herdegen

V srdci Rakouska pod hřebeny Vysokých Taur se vine údolí řeky Salzach a rozprostírá se Zellerské jezero se známým turistickým magnetem na svém břehu, městečkem Zell am See. V této oblasti se budeme během zájezdu pohybovat z velké části po samostatných cyklostezkách oddělených od silničního provozu. Jako v řadě jiných údolí i zde je vyznačena cyklotrasa podél řeky a my ji budeme na kolech sledovat téměř od pramenů, od mohutných a burácejících Krimmelských vodopádů. Nezůstane jen u této trasy. Zavítáme i do dalších údolí znějících ozvěnou kravských zvonců stád popásajících se na úbočích. Čeká nás prostě alpská romantika v celé své přitažlivosti.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z Plzně (cca v 7:00). Cesta přes nástupní místa do Rakouska. Ubytování v hotelu. Večeře.

2.-5. den: Páteří zájezdu je výlet po trase Tauernské cyklostezky kolem řeky Salzach. Jí budeme věnovat celé dva dny. Přitom navštívíme Krimmelské vodopády. Projedeme útulnými vesničkami a městečky Neukirchen, Mittersill, Langdorf, Kaprun, jejichž domy se ztrácejí pod záplavami muškátů bohatě kvetoucích na balkónech. Celý den budeme věnovat jízdě po cyklostezkách kolem Zellerského jezera s možností se koupat buď přímo v jezeře nebo v krytém vyhřívaném bazénu v letovisku Zell am See. Projedeme se na kolech údolím Glemtal po cyklostezce až k jeho závěru, kde je nejen útulná horská chata Landlingalm zvoucí k občerstvení a odpočinku s výhledem na okolní hory, ale i pozoruhodný vodní svět tvořený různými, mnohdy pitoreskními skulpturami otáčejícími se díky vodnímu pohonu. Polopenze.

6. den: Po snídani odjezd autobusem do ČR, k večeru příjezd do ČR.

Charakteristika výletů

Zájezd do alpské oblasti, kde trasy výletů vedou nejčastěji údolími a kolem jezera u Zell am See. Jezdit budeme po cyklostezkách s převážně asfaltovým povrchem a výjimečně po vedlejších silnicích. Trasy výletů uspokojí cykloturistu, který rád a pravidelně jezdí na výlety na kole. Zájezd je určen především pro rodiny s dětmi, jsou-li však zvyklé na cykloturistické výlety. Počasí má jako u ostatních oblastí v podhůří Alp charakter obdobný středoevropskému.

Program pro děti

Zájezd je vhodný pro rodiče nebo prarodiče s dětmi. Pokud se zájezdu zúčastní více než 8 dětí, bude pro ně připraven po výletech na kolech doprovodný program. Náplň programu je určena pro děti ve věku 5–12 let zvyklé pohybovat se v kolektivu jiných dětí, spolupracující s animačními pracovníky a ochotné podřídit se kolektivním hrám. Program bude sestaven z různých soutěží, her i výtvarných činností. Pro děti budou připraveny drobné odměny.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v budovách rodinného hotelu s příjemnou atmosférou ve 2 a 3lůžkových pokojích se sociálním zařízením. U hotelu bazén.
  • 5x polopenze v hotelové restauraci. Snídaně formou švédských stolů, večeře servírované, 3 chody.
  • Dopravu klimatizovaným autobusem se skříňovým uzamykatelným přívěsem na kola.
  • Připravený denní program výletů po trasách 25–60 km.
  • Vedoucího zájezdu a informační materiály.
  • Kompletní cestovní pojištění a pojištění CK.

Poznámka

Děti do 6 let: sleva 50 % z ceny zájezdu
Děti 7–18 let: sleva 25 % z ceny zájezdu

Nástupní místa

Plzeň, Praha, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol