Aktivní dovolená pro celou rodinu

Toskánsko na kole

Termín: 25.09.2023 - 02.10.2023, 8 dní
Cena od: 14 500 Kč

Foto: CK Mamut tour

Siena - Poggibonsi - Colle di Val d'Elsa - San Gimignano - Certaldo - Volterra - Suvereto - Bolgheri - Elba… Trasy vedou převážně po méně frekventovaných asfaltových a šotolinových cestách. Čtyřikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme treková, event. horská kola. Majitelům silničních kol itinerář vhodně upravíme.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 18.30 hod. Noční přejezd.

2. den: Návštěva SIENY (UNESCO) - středověké perly Toskánska s úzkými uličkami a skvostnými památkami gotické architektury (dóm, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico…). Cykloturistika typickou toskánskou krajinou přes středověkou opevněnou vesničku MONTERIGGIONI až na ubytování v POGGIBONSI (cca 40/50 km). Nocleh.

3. den: Krátký přejezd busem do hradbami obehnaného SAN GIMIGNANA (UNESCO), jednoho z nejatraktivnějších míst této části Itálie s okouzlující atmosférou a nezaměnitelnou siluetou majestátných rodových věží. Etapa povede přes starověké CERTALDO a charakteristickým toskánským venkovem s osamocenými statky, olivovými háji a vinohrady. Individuální dojezd na ubytování (cca 40 km). Cyklističtí nenasytové se mohou v podvečer projet na kole z místa ubytování po luxusní cyklostezce vedoucí po bývalém železničním svršku do historického města COLLE DI VAL D´ELSA s pozoruhodně zachovaným historickým jádrem tvořeným labyrintem uliček a tunelů (cca 18 km po asfaltu nebo jemné šotolině). Nocleh.

4. den: Cyklistika po části trasy kultovního amatérského závodu historických kol Eroica, který se stal inspirací pro profesionální podnik Strade Bianche. Projedete se po asfaltových i šotolinových cestách vyhlášenou vinařskou oblastí Chianti přes krásná městečka CASTELLINA a RADDA s nádhernými výhledy (cca 65 km). Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Prohlídka starobylé VOLTERRY, města alabastru zbudovaného na skalnaté plošině obehnané dvojitým prstencem hradeb. Výlet atraktivní zvlněnou krajinou přes vesničky GUARDISTALLO a MONTESCUDAIO do hotelu v přímořském letovisku MARINA DI BIBBONA (cca 30/60 km). Odpočinek na pláží vzdálené pouhých 70 m od hotelu. Nocleh.

6. den: Prohlídka pitoreskního opevněného městečka SUVERETO s půvabnou kamennou zástavbou. Vyjížďka pozvolna stoupající silnicí do romantické vesnice SASSETTA rozkládající se na skalním ostrohu uprostřed lesů. Z CASTAGNETA CARDUCCI pokračování mezi vinohrady (možnost degustace vín) přes BOLGHERI a BIBBONU až do hotelu (cca 50 km). Koupání. Nocleh.

7. den: Celodenní fakultativní výlet na ELBU. Z přístavu RIO MARINA na kole po silnici do vyhledávaného turistického střediska PORTO AZZURRO s příjemnými kavárničkami a obchůdky na nábřeží. Odpočinek v malebném městečku CAPOLIVERI (170 m) s nádhernými vyhlídkami. Pohodová okružní jízda okolo hory Calamita vedoucí panenskou přírodou s piniovými háji a neskutečnými pohledy na pláže i tyrkysově zbarvené moře. Ukončení etapy v PORTOFERRAIU proslulém nedobrovolným pobytem Napoleona Bonaparta (cca 45/55 km). Noční přejezd.

8. den: Příjezd do Prahy v cca 12 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 5x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové klimatizované pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním soc. zařízením)
  • 5x snídani, 2x večeři
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč 12 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol