Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jižní Tyrolsko na kole

Termín: 26.08.2023 - 31.08.2023, 6 dní
Cena od: 13 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Brenner - Sterzing - Klobenstein - Brixen - NP Fanes Senes Braies - Kronplatz - Val Gardena - Klausen - Bolzano… Trasy vedou po málo frekventovaných komunikacích a cyklostezkách. Dvakrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme horská, event. treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 5.30 hod. Sjezd na kolech z průsmyku BRENNER (1 374 m) po cyklostezce vedoucí zčásti po svršku bývalého železničního tělesa zahrnující i 2 kratší tunely do jihotyrolského STERZINGU, bývalého hornického městečka s půvabnými kupeckými domy zdobenými arkýři. Zajížďka do údolí RIDNAUNTAL, cestou vinoucí se mezi loukami přes udržované statky a poklidné vesničky (cca 40 km). Přesun autokarem na ubytování do Mühlbachu.

2. den: Přejezd busem mezi vinohrady do KLOBENSTEINU, oblíbeného tréninkového střediska olympijské vítězky Martiny Sáblíkové. Přeprava kol lanovkou RITTNERHORN na rozlehlou náhorní plošinu ležící více než 2 000 m vysoko. Vyhlídková jízda po oblých stráních přes salaše a almy s fantastickým panoramatem Dolomit v čele s majestátními skalními věžemi SCHLERNU i zasněženými vrcholky Alp. Lahůdkou na závěr bude panoramatický sjezd okouzlující krajinou s poklidnými vysokohorskými hospodářstvími, kde jako by se čas zastavil. Návštěva historického BRIXENU nerozlučně spjatého s nedobrovolným pobytem K. H. Borovského (cca 55 km). Cyklisté, kteří dávají přednost asfaltu se mohou z Klobensteinu do hotelu vydat přes městečka Barbian, Villanders a Klausen (cca 50 km). Nocleh.

3. den: Přesun busem k chatě Pederü, oblíbenému výchozímu bodu do nitra NP FANES-SENES-BRAIES (UNESCO). Výlet na kolech údolím RAUTAL s impozantními skalními stěnami a dále po mimoúrovňové komunikaci zaříznuté do svahu údolí GADERTAL. Individuální dojezd na ubytování po Pustertalské cyklostezce (cca 50-65 km). V případě dobrého počasí lze zavítat lanovkou (zdatní to zvládnou i na kole) na KRONPLATZ (2 275 m), který je nejen mekkou lyžařů, ale také legendárním cílem jedné z etap Giro d´Italia. Najdete zde rovněž gigantický zvon "míru" Concordia 2 000 a neobyčejné muzeum R. Messnera. Možnost ukončení etapy v Brunecku a návrat busem zpět to hotelu (etapa se zkrátí na cca 40 km). Nocleh.

4. den: Autokarem do olympijské CORTINY D´AMPEZZO, odtud po bývalém železničním svršku s úchvatnými výhledy na rozeklané skalní věže Dolomit do TOBLACHU a dále po scénické cyklostezce mezi voňavými loukami s pasoucím se dobytkem až do cíle v BRUNECKU (cca 60 km). Návrat busem na ubytování.

5. den: Vyložení kol v lyžařském středisku WOLKENSTEIN. Jízda údolím jihotyrolských řezbářů VAL GARDENA po 10 km dlouhém úseku železnice opuštěné roku 1960. Pokračování úzkými asfaltkami uprostřed pastvin přes typickou vesničku LAJEN do šarmantního KLAUSENU s úzkými uličkami, vyhlášenými vinicemi a klášterem Säben na skalním ostrohu. Cesta do cíle v BOLZANU pak povede po cyklostezce projíždějící několika železničními tunely (cca 70 km). Možnost návštěvy muzea skrývajícího ostatky "Ötziho". Noční přejezd.

6. den: Příjezd do Prahy v cca 5 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol,
  • 4x ubytování v hotelu (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň, Brandýs nad Labem

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol