Aktivní dovolená pro celou rodinu

Julské Alpy na kole

Termín: 11.07.2023 - 17.07.2023, 7 dní
Cena od: 14 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Hotel**** přímo na břehu Bledu, bohatá polopenze formou bufetu: Tarvisio - Fusine - Kranjska Gora - Bled - Pokljuka - Bohinj - Mojstrana - Vrata - Krma - Vintgar - Radovljica - Vršič - Bovec… Plánové trasy uspokojí jak příležitostné cyklisty, tak i sportovněji založené jedince.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 21 hod. Noční přejezd

2. den: Vyložení kol v italském TARVISIU. Přejezd do Slovinska po cyklostezce vedoucí po trati bývalého železničního tělesa. Možnost krátké zajížďky k fotogenickým jezerům FUSINE s průzračně čistou vodou a siluetou skalnatých štítů na horizontu. Zastávka u skokanských můstků v PLANICI a případně vyjížďka až na konec nádherného údolí TAMAR. Pokračování přes známé lyžařské středisko KRANJSKA GORA na ubytování do vyhlášeného slovinského letoviska BLED s mohutným hradem na skalním ostrohu vypínajícím se na břehu stejnojmenného jezera (cca 60 km; při ukončení etapy v Mojstraně cca 40-50 km). Nocleh v hotelu přímo na břehu jezera.

3. den: Výjezd autokarem k biatlonovému areálu POKLJUKA. Absolvování cca 10 km okruhu vedoucího po lesních cestách zakončeného sjezdem přes okouzlující planiny k přírodnímu klenotu Julských Alp - jezeru BOHINJ (možnost koupání). Podél řeky Sava Bohinjka návrat na kolech zpět do hotelu (cca 55 km). Nocleh.

4. den: Přejezd busem do MOJSTRANY. Výlet na kolech působivou dolinou VRATA vedoucí pod severní stěnu majestátného Triglavu. Občerstvení na chatě Aljažev Dom. Výšlap do údolí KRMA s odpočinkem na chatě Kovinarska Koča. Návrat na ubytování údolím RADOVNA, po proudu stejnojmenné říčky. Možnost pěší návštěvy soutěsky VINTGAR, cca 1,5 km dlouhého přírodního skvostu, na jehož konci lze obdivovat vodopád Šum (cca 45-55 km). Relaxace u jezera Bled. Nocleh.

5. den: Pohodový výlet na kolech malebným údolím řeky Sávy spojený s návštěvou starobylého městečka RADOVLJICA (cca 45 km). Pro sportovněji založené jedince cykloturistika v okolních kopcích. Individuální dojezd do hotelu. Odpočinek u jezera. Nocleh.

6. den: Zdatní cyklisté mohou tento den změřit své síly ve 12 km stoupání z Kranjske Gory do sedla VRŠIČ - nejvýše položeného silničního průsmyku Slovinska v nadmořské výšce 1 611 m (převýšení 760 m). Panoramatický sjezd do údolí řeky Soči, jejíž zeleno-modrá voda vyhledávaná vodáky krásně kontrastuje s okolními horami. Ostatní vyveze bus podél malebného jezera PREDIL (největší vodní plocha italské části Julských Alp) do stejnojmenného sedla nad turistickým střediskem BOVEC, které je mekkou vyznavačů adrenalinových sportů. Pokračování přes vesničky s typickými kostelíky podél Soči, která se místy zařezává do dramatických soutěsek (cca 55-80 km). Noční přejezd.

7. den: Příjezd do Prahy v cca 10 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 4x ubytování v hotelu Park**** přímo na břehu jezera Bled (2 lůžkové klimatizované pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením; součástí vybavení hotelu je vnitřní bazén)
  • 4x polopenzi formou bohatého bufetu
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol