Aktivní dovolená pro celou rodinu

Francouzská riviéra na kole

Termín: 22.09.2023 - 01.10.2023, 10 dní
Cena od: 13 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Port Grimaud - Gassin - Moulins de Paillas - St. Tropez - Cap Camarat - La Londe les Maures - Le Lavandou - Cavalaire sur Mer - Grand canyon du Verdon - Lac de Ste Croix - Collobriéres - Fréjus - St. Raphael - Cannes - Sainte Maxime - Plan de la Tour...

Plánované trasy vedou převážně po méně frekventovaných asfaltových komunikacích. Náročnost jednotlivých etap lze přizpůsobit fyzické kondici každého účastníka a zájezd je tak vhodný pro všechny věkové kategorie a typy kol. Ubytování je zajištěno v mobilhomech v Port Grimaud, v kempu přímo na břehu moře s krásnou písečnou pláží, pouze 10 km od "srdce" francouzského riviéry - proslulého Saint Tropez.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy cca 18 hod. Noční přejezd.

2. den: V poledních hodinách příjezd do PORT GRIMAUD, malebného městečka na Azurovém pobřeží vybudovaného ve 20. stol. na umělých ostrůvcích a poloostrovech po vzoru italských Benátek. Ubytování v kempu ležícím na břehu moře s krásnou písečnou pláží. Odpočinek u vody. Nocleh.

3. den: Okružní výlet na kolech z místa ubytování: průjezd provensálskou vesnicí GASSIN s kamennými domy a úchvatným výhledem na Azurové pobřeží; zastávka u větrných mlýnů MOULINS DE PAILLAS z 16.-19. stol.; návštěva RAMATUELLE, typické jihofrancouzské vesničky s úzkými uličkami a hrobem herce Gerarda Philipa; výstup k majáku na CAP CAMARAT; odpočinek na 4,5 km dlouhé písečné pláži Pampelonne; ST. TROPEZ - mondénní středisko francouzské smetánky s jachetním přístavem a proslulou četnickou stanicí. Individuální návrat na ubytování (celkem cca 45 km).

4. den: Pohodová cykloturistika z městečka LA LONDE LES MAURES podél členitého pobřeží přes prázdninová letoviska LE LAVANDOU a CAVALAIRE SUR MER. Možnost osvěžení a relaxace na některé z mnoha písečných plážiček s průzračně čistou vodou (cca 50 km). Zdatní cyklisté mohou zvolit o 15 km delší hřebenovou variantu s dech beroucími pohledy vedoucí po klikatých silničkách, které vyšplhají až 450 m vysoko nad hladinu moře. Individuální příjezd do kempu.

5. den: Přejezd autokarem do oblasti největšího říčního kaňonu v Evropě - GRAND CANYON DU VERDON, jehož hloubka dosahuje až 700 m. Panoramatická cesta na kolech po jižní nebo severní římse nabízející fantastické vyhlídky do nitra tohoto impozantního přírodního útvaru. Koupání v blankytně modrém jezeře LAC DE STE CROIX (možnost zapůjčení lodiček nebo šlapadel a nahlédnutí do nitra kaňonu) nebo návštěva půvabného městečka MOUSTIERS STE MARIE s tradiční výrobou fajánse. (celkem cca 50 km). Návrat busem na ubytování.

6. den: Volný den u moře. Možnost výletu lodičkou do cca 10 km vzdáleného SAINT TROPEZ a zpět. Fakultativně vyjížďka na kolech okouzlujícím údolím COLLOBRIÉRES a okolo přehrady La de la Verne zpět (celkem cca 65 km). Nocleh.

7. den: Odjezd autobusem do FRÉJUS. Vyložení kol. Vyhlídková trasa vůní levandule protkaným pobřežím porostlým palmami, citrusy a další subtropickou flórou do ST. RAPHAEL a dále zalesněnými kopci Massif de l´Esterel s charakteristickými do červena zbarvenými skalami až do festivalového CANNES (celkem cca 50 km). Návrat autokarem na ubytování.

8. den: Projížďka na kolech z místa ubytování, nejprve po cyklostezce podél moře do SAINTE MAXIME. Odtud mírným stoupáním do vesničky PLAN DE LA TOUR - centra zdejšího vinařství (možnost ochutnávky vína). Pokračování voňavou krajinou, po opuštěných cestách do městečka GRIMAUD se stejnojmenným hradem. (celkem cca 40 km). Dojezd v sedle bicyklu až do kempu.

9. den: Volné dopoledne, odpočinek u moře. Odjezd v poledních hodinách. Noční přejezd.

10. den: Příjezd do Prahy v cca 7 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 7x ubytování v klimatizovaných mobilhomech Confort 2 pro 4 osoby (www.vicsland.com) v kempu přímo na břehu moře v Port Grimaud (2 oddělené dvoulůžkové ložnice; obývací část s rozkládací pohovkou a vybaveným kuchyňským koutem včetně plynového sporáku, lednice a kávovaru; vlastní sociální zařízení; k vybavení patří rovněž terasa se slunečníkem, stolem se 4 židlemi a 2 lehátky; součástí kempu jsou restaurace /další jsou v nedalekém Port Grimaud/, obchod s potravinami, stolní tenis, tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal, minifotbal a nohejbal)
  • poplatky za elektrickou energii, vodu a plyn
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol