Aktivní dovolená pro celou rodinu

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Termín: 16.08.2023 - 20.08.2023, 5 dní
Cena od: 10 280 Kč

Foto: CK Cyklotur

Lázeňská a vinařská oblast kraje kolem řeky Mury, malebná městečka a obce, dýňová pole a relaxace v termálních vodách krásného lázeňského komplexu.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové po půlnoci (noc z 15.8. na 16.8.) směr Brno s nočním přejezdem do rakouského Leibnitz - prohlídka historického centra (radnice, kostel sv. Jakuba...). Na kolech po Římské cyklostezce k řece Mur, kde se napojíme na Murskou cyklostezku. Po ní přes Mureck s vodním mlýnem a Dietzen do štýrského lázeňského střediska Bad Radkersburg, které je zároveň hraničním městem do Slovinska. Po několika kilometrech vás přivítají jedny z nejhezčích slovinských lázní Radenci, které budou celý pobyt vaším hostitelem.

2. den: Trasa Panoramatour k vyhledávanému poutnímu místu St. Anna se stejnojmenným kostelem a hezkým městečkem. Jízda tam vede po slovinském území (vinice, lesy, dýňová pole), je kopcovitější, ale s krásnými výhledy do obou zemí. Zpět cesta po rakouském území klesá, klikatí se mezi poli, menšími vesničkami a u Bad Radkersburgu se vrací do Radenci.

3. den: Po ranním koupání odjezd do Bad Radkersburgu - prohlídka hradbami obehnaného města (gotická radnice s osmibokou hodinovou věží, domy s nádvořími a arkádami, morový sloup na hlavním náměstí, lázeňské domy). Přejezd přes řeku Mur do slovinského města Gornja Radgona, nad kterým se tyčí zdaleka viditelný zámek. Zde exkurze do vinného sklípku s ochutnávkou a návrat na relaxaci do Radenci. Individuálně možné etapu prodloužit.

4. den: Etapa slovinskou krajinou nejprve po Murské cyklostezce přes malé obce k tzv. Ostrovu lásky. Návštěva unikátního plovoucího mlýna, který je dodnes funkční. Vyjížďka přívozem, odkud se naskytne hezký pohled na řeku a mlýn.

5. den: Dopoledne koupání, kolem poledne s naloženými koly odjezd do hlavního města Štýrska a druhého největšího města Rakouska Graz - prohlídka historické části, která je na seznamu UNESCO (radnice, kašna symbolizující čtyři hlavní řeky Štýrska, Zemský dům s arkádovým nádvořím, Zámecký vrch s hodinovou věží). Navečer odjezd do ČR s nočním příjezdem.

Etapy jsou kromě druhého dne rovinaté, vedou po asfaltových a šotolinových cyklostezkách a ve Slovinsku částečně po vedlejších silnicích.
Denní etapy: 63, 65, 20-40, 55, 0 km

Ubytování

4x v 4* lázeňském hotelu v Radenci, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, k dispozici minibar. V hotelu je restaurace, kavárna, pitná dvorana s minerální vodou „Radenska Tri Srca“, obchůdky, šachové koutky a lázně, kam je vstup v ceně. Soustava bazénů vnitřních i venkovních, vířivky různé teploty a síly, plavecký bazén, dva dětské bazény, lehátka, odpočinkové plochy, venku dostatek travnatých ploch s lehátky, hřiště, dětský koutek. Příplatek za 1lůžkový pokoj je 1560 Kč (omezený počet).

Stravování

4x polopenze (snídaně a večeře formou bohatého bufetu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénů a wellness, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol