Aktivní dovolená pro celou rodinu

Italská a švýcarská jezera na kole

Termín: 07.07.2023 - 13.07.2023, 7 dní
Cena od: 13 380 Kč

Foto: CK Cyklotur

Cyklistika oblastí na pomezí Itálie a Švýcarska, která je plná kouzelných jezer obklopených alpskými vrcholky, historických měst, hradů, rybářských vesnic a krásné přírody. Ubytování v italské Lombardii nedaleko jezera Varese. Chybět nebude ani ochutnávka švýcarské čokolády.

Program zájezdu

1.-2. den: Odjezd ve večerních hodinách. Noční přejezd Německa a Švýcarska. Příjezd do italského regionu Lombardie k jezeru Varese. Na kolech objezd jezera přes přístavy a vesničky. Možnost koupání, krásné výhledy na jezero. Cazzago Brabbia - staré „lednice" - domy, kde se dříve hromadil led. Dojezd na ubytování.

3. den: Autobusem přejezd do švýcarského kantonu Ticino. Etapa krásnou přírodou údolím Valle di Maggia (kamenné údolí), v němž protéká magická řeka Maggia. Dojezd do Locarna - prohlídka města se středomořskou vegetací, které leží na břehu pověstného jezera Lago di Maggiore (starobylá pevnost). Podél jezera a řeky Ticino dojezd do Bellinzony - města 3 středověkých hradů (UNESCO). Naložení kol a návrat zpět autobusem.

4. den: Autokarový výlet do Švýcarska k jezeru Lago di Lugano, návštěva čokoládovny s možností ochutnávky výborné švýcarské čokolády, Melide - návštěva parku Swissminiature, kde jsou k vidění modely nejvýznamnějších švýcarských staveb.

5. den: Kolem jezera Lago di Comabbio do města Angera na břehu jezera Lago di Maggiore - pevnost Rocca di Angera na ostrohu nad jezerem, středověké zahrady, možnost koupání. Kolem jezera Lago di Monate návrat na ubytování.

6.-7. den: Město Varese ležící na sedmi pahorcích nad jezerem (náměstí, palác obklopený parky, bazilika, hrad). Přejezd k jezeru Lago di Como do městečka Como - historické centrum města uvnitř starobylých městských hradeb, možnost koupání. Odpoledne naložení kol a návrat přes Švýcarsko a Německo do ČR, kam bude příjezd v ranních hodinách.

Etapy kolem jezer jsou rovinaté, mezi jezery zvlněné až kopcovité, k hotelu stoupání cca 1,5 km. Etapa údolím do Locarna a Bellinzony je rovinatá. Vedou po asfaltových místy šotolinových stezkách a vedlejších silnicích.
Denní etapy: 35, 55, 0, 55, 40 km

Ubytování

4x v hotelu 2 km od jezera Lago di Varese, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x polopenze (snídaně formou bufetu, večeře jednotné menu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Pardubice, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol