Aktivní dovolená pro celou rodinu

Maribor - Ptuj - Varaždin na kole

Termín: 19.07.2023 - 23.07.2023, 5 dní
Cena od: 11 460 Kč

Foto: CK Cyklotur

Zavítáme do rozmanitého kraje, který charakterizují historická města, hrady, zámky, kopce plné lesů, vinohradů, roztroušených farem, polí a lázní s léčivými prameny. Výlety na kole povedou údolím řeky Drávy a zvlněnými cestami okolních vrchovin a obcí. Místem, ze kterého budeme pravidelně vyjíždět, je jedno z nejstarších slovinských měst Ptuj. Během zájezdu možnost nahradit cyklovýlety celodenním koupáním a relaxací v termálním parku či wellness hotelu. Zájezd je vhodný i pro zájemce bez kol.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci přes Rakousko s příjezdem do druhého největšího města Slovinska Maribor, ležícího na úpatí masivu Pohorje. Symbolem města je 400 let stará vinná réva. Složení kol, dojezd do centra a prohlídka historické části - zámek, katedrála, radnice. Trasa pokračuje přes Malečnik, kolem zříceniny hradu Vuberg do lázeňského města Ptuj, kterému vévodí nejstarší hrad v zemi. Ubytování v lázeňském komplexu.

2. den: Etapa malými vesničkami do Ptujské Gory k významnému poutnímu kostelu s pěkným výhledem. Sjezd do Majšperku a kolem hradu Turišče s hezkým parkem zpět do Ptuje. Z Majšperku možnost prodloužení etapy k baroknímu zámku Štatenberg a zpět údolím řeky Dravinja do Ptuje.

3. den: Etapa přes město Ormož (hrad, muzeum) a podél řeky Drávy přes malé vesničky do krásného chorvatského města Varaždin. Prohlídka půvabného historického centra s působivým hradem a s množstvím barokních památek. Naložení kol a návrat zpět autobusem.

4. den: Autokarový výlet vinicemi do jedné z nejlepších vinařských oblastí Evropy - Jeruzalem Ormož. Vyhlášené poutní místo Jeruzalem, ochutnávka místního vína s možností nákupu. Individuálně prohlídka historického centra Ptuje - krásné staré uličky, hrad nad městem s pěkným výhledem, dominikánský klášter...

5. den: Etapa podél Drávy a lesní cestou do Rače - zámek, kolem rybníků přes městečko Kidričevo návrat do Ptuje. Naložení kol a odpoledne odjezd přes Rakousko zpět do Hradce Králové s příjezdem do půlnoci.

Cyklistické etapy vedou většinou po vedlejších silnicích a cyklostezkách s asfaltovým a šotolinovým povrchem. Profil je mírně zvlněný s občasnými prudšími stoupáními a sjezdy.
Denní etapy: 35, 44/58, 65, 0, 47 km

Ubytování

4x ve 4* hotelu ve městě Ptuj, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV, minibarem, WIFI a županem. Příplatek za 1lůžkový pokoj je 3300 Kč (omezený počet). Součástí hotelu jsou bazény – vnitřní relaxační, vířivka, venkovní a dětský a wellness – finské a turecké sauny (vstup v ceně pobytu). Naproti hotelu jsou termální lázně a aquapark - vnitřní a venkovní bazény včetně plaveckého, vlnobití a tobogánů, vstup v ceně pobytu.

Stravování

4x polopenze (snídaně a večeře formou bohatého bufetu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, vstup do bazénů a wellness, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
20 990 Kč
 (AGM Travel)
21 450 Kč
 (AGM Travel)
21 990 Kč
 (AGM Travel)
22 450 Kč
 (AGM Travel)
23 450 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol