Aktivní dovolená pro celou rodinu

Taiwan na kole

Termín: 15.03.2023 - 31.03.2023, 17 dní
Cena od: 43 800 Kč

Foto: CK Kudrna

S větrem v zádech podél oceánu a přes hory mal(ebn)ého ostrova v Pacifiku

Taiwan, ostrov v Tichém oceánu o velikosti poloviny České republiky, z něhož pochází 90% produkce jízdních kol a cyklistika je zde nejrozšířenějším sportem. Proto ho s námi pojeďte poznat na kole a po cestě se nechejte okouzlit přírodními i kulturními krásami a ochutnejte speciality místní kuchyně. Během našeho zájezdu projedeme na pohodlných trekingových kolech východní část ostrova – od rušného velkoměsta Taipei, přes chladivý NP Yangmingshan, podél divokého východního pobřeží až po tropický jih. Nezapomeneme se vydat i do nejvyšších hor ostrova a na vulkanický ostrov Ludao v Pacifiku. Samozřejmostí jsou pestrobarevné chrámy, milí lidé a každý den ochutnáme vyhlášenou taiwanskou kuchyni. Pojeďte poznávat krásy Taiwanu společně s mnoha dalšími taiwanskými cyklisty, kteří každý podzim vyráží s větrem v zádech na cestu kolem celého ostrova.

Každodenní dávka ujetých kilometrů je od 50 do 90 km. První a druhá čtvrtina zájezdu je více kopcovitá a tak budou denní dávky spíše nižší než na východním pobřeží, kdy pojedeme převážně podél Tichého oceánu. Zajištěno je pro vás zapůjčené fitness kolo (=trochu širší pláště než klasická “silnička”, ale s rovnými řídítky) Giant Escape 1 s 27 rychlostmi.

Program zájezdu

1.–2. den: Přílet do TAIPEI. Poznávání moderní i tradiční tváře pulzujícího velkoměsta - klasický Konfuciův chrám a neustále rušný taoistický chrám Longshan. Vyhlídka na město z donedávna nejvyšší budovy světa - TAIPEI 101 i Sloní hory. Po prohlídce města si unavené nohy i tělo “osvěžíme” v horkých pramenech XINBEITOU a na závěr ochutnáme mnoho kulinářských specialit na proslulých nočních trzích.

3. den: Poprvé v sedle kola! Po nejmodernějších a nejpohodlnějších cyklostezkách Taiwanu lehce projedeme moderní Taipei, vystoupáme na vrcholky blízkého národního parku YANGMINGSHAN. Odpoledne nás čeká návštěva pískovcových útesů YELIOU a na závěr živé přístavní město KEELUNG.

4. den: Z Keelungu vystoupáme do pobřežních hor až do historického města JUIFEN a projdeme se jeho úzkými uličkami. S výhledy na oceán hluboko pod námi přejedeme do starého japonského města JINGUASHI známého těžbou zlata. Následuje přejezd k vodopádům SHIFEN a do městečka Pingxi.

5. den: Ranní přejezd sytě zelených kopců do městečka PINGLIN, centra malebné oblasti uprostřed hor známá pěstováním čaje Pouchong a skvělými cyklostezkami. Dopoledne se projedeme okolo čajových plantáží, po kterých bude následovat dlouhý sjezd k vodopádu WUFENGCHI a do lázeňského města JIAOSHI.

6. den: Dopoledne přejedeme planinou Lanyang a okolo města Yilan až do malebné rybářské vesničky NANFANGAO. Odpoledne se přesuneme vlakem do města Xincheng a opět na kole až k útesům CINGSHUI, padajících z výšky 1.000 m kolmo do oceánu.

7. den: V dopoledních hodinách se přesuneme automobilem do nejvýše položeného silničního sedla na Taiwanu, WULING (3.275 m). Po jednoduchém výstupu na 3.416 m vysoký vrchol Hehuanshan na nás bude čekat 70 km dlouhý sjezd až na okraj soutěsky Taroko, do osady Tianhsiang. Na závěr spočineme v 45 °C horkých přírodních pramenech WENSHAN.

8. den: Celodenní poznávání soutěsky TAROKO – největší turistické atrakce Taiwanu, památky UNESCO a „jednoho ze sedmi přírodních divů Asie“. Kolmé útesy vysoké až 2.000 m, tunely ve skalách, divoká řeka tekoucí soutěskou a nespočetně mnoho vodopádů. Soutěskou budeme putovat jak na kole, tak i pěšky. Odpoledne následuje přejezd podél dlouhé pláže CHIHSINGTAN do města HUALIEN.

9.–11. den: Putování podél VÝCHODNÍHO POBŘEŽÍ mezi městy Hualien a Taitung. Oproti hustě osídlenému západnímu pobřeží nabízí východ nekonečné pláže, podivuhodné skalní útvary, divoký oceán, malebné rybářské vesničky a také úrodné údolí mezi pobřežními horami, které na závěr překročíme.

12.–13. den: Trajektem na vulkanický ostrov LUDAO (Green Island). Během dvou dnů cykloputování po ostrově spatříme úžasné lávové útesy, navštívíme starou věznici a Muzeum lidských práv, vykoupeme se v křišťálově čistém oceánu a budeme pozorovat miliony hvězd během odpočinku v horkém prameni Zhaori. Jednom ze tří slanovodních horkých pramenů na světě! Ostrov Ludao bude jedním z nejsilnějších zážitků z Taiwanu!

14. den: TAIMALI, několik kilometrů dlouhá písečná pláž, jako stvořená pro pozorování východu slunce nad oceánem. Pokračujeme dále na jih podél málo známého pobřeží ALANGYI a přes zelené hory a stepi v okolí vesnice SHUHAI. Noc strávíme v nejodlehlejším koutě Taiwanu.

15. den: Poslední den putování na kolech okolo ostrova navštívíme písečné duny CHIUPENG, korálové útesy JIALESHUI a podél divokého pobřezí národního parku Kenting doputujeme až na nejjižnější bod Taiwanu, mys ELUANBI, odkud je to jen co by kamenem dohodil do cíle našeho putování.

16.–17. den: Národní park KENTING. Po několika dnech na kolech na nás čeká relaxace a koupání v korálovém moři. Tyrkysově zbarvené vody oceánu, dlouhé písečné pláže a svěže zelené hory jihu ostrova. Druhý den odpoledne krátká návštěva druhého největšího ostrova Taiwanu, KAOHSIUNG a přesun vysokorychlostní železnicí THSR, rychlostí 300 km/h na letiště v Taipei a odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • zapůjčení kvalitního trekového kola
  • doprovodné vozidlo (pro případ nehody, únavy, na zavazadla) po celé cyklotrase
  • veškerou společnou dopravu na místě vč. jízdy vysokorychlostním vlakem THSR
  • 3x hostel, 8x hotel, 5x penzion (podrobnější info v "ubytování")
  • snídaně
  • vstupy v rámci programu
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění zavazadel, připojištění odpovědnosti
  • zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Taipei

Cena nezahrnuje

  • letenku v ceně od 22.000 Kč včetně tax

Podobné zájezdy

 (CK Kudrna)

Taiwan na kole

Tchaj-wan
19.10.2024 - 17 dní
59 600 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol