Aktivní dovolená pro celou rodinu

Lechtalské Alpy na kole

Termín: 24.06.2022 - 28.06.2022, 5 dní
Cena od: 9 590 Kč9 190 Kč

Foto: CK Mamut tour

Ammersee - Silvrettahochalpenstrasse - Montafon - Silbertal - Lech - Formarinsee - Arlbergpass - Pitztal - Warth - Reutte… Trasy jsou koncipovány tak, aby vedly z větší části po rovině nebo z kopce. Doporučujeme horská nebo treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 23 hod.

Odjezd z Prahy v cca 6 hod. Vyhlídková jízda na kolech po západním břehu bavorského jezera AMMERSEE se siluetou Alp v pozadí (cca 35 km). Cestou možnost koupání. Přejezd busem na ubytování do rakouské vesničky Flirsch, nedaleko St. Antonu am Arlberg.

2. den: Přesun busem k přehradě KOPS-STAUSEE. Výšlap na Bielerhöhe. Vyhlídkový sjezd na bicyklech podél smělého vodního díla, po silnici SILVRETTAHOCHALPENSTRASSE, nádherným přírodním amfiteátrem pod hřebenem věčně zaledněného masivu Silvretta. Pokračování po cyklostezce vedoucí půvabným krajem MONTAFON s možností odbočky do údolí SILBERTAL, kde lze i s kolem vyjet lanovkou Kristbergbahn mezi rozkvetlé louky se stylovými statky a pasoucími se kravami. Panoramatická jízda do města Bludenz (cca 45-65-80 km). Návrat na ubytování.

3. den: Odjezd autokarem do mondénního turistického střediska LECH (v roce 2004 zvoleného za nejkrásnější vesnici Evropy), srdce tzv. Lechtalských Alp, atraktivní oblasti s neporušenou přírodou zdobenou působivě formovanými vrcholky porostlými travou. Výšlap na kolech okouzlující cestou k jezeru FORMARINSEE - přírodnímu skvostu se zeleno-modrou vodou považovanému za nejkrásnější místo celého Rakouska. Odpočinek na chatě Freiburger Hütte. Fakultativně výjezd k dalšímu jezeru SPULLERSEE (cca 35 - 45 km). Odpoledne na zpáteční cestě do hotelu autobus zájemce vysadí v ARLBERGPASSU - 1 783 m, odkud se lze na kole vydat 7 km z kopce do ST. ANTONU a dále 13 km po cyklostezce až do místa ubytování (celkový přídavek 20 km). Nocleh.

4. den: Přesun busem k nástupní stanici vyhlášeného lyžařského střediska PITZTAL, impozantního údolí obklopeného mohutným ledovcem a majestátnými horskými štíty vypínajícími se přes 3 000 m vysoko. Cykloturistika podél dravé řeky Pitze přes typická městečka a vesnice dolů údolím až ke břehům Innu. Ukončení etapy v Landecku (cca 60 km). Návrat na ubytování.

5. den: Přejezd autobusem do vesničky WARTH. Cyklovýlet po nejkrásnější části populární cyklostezky LECH RADWEG, pohodlnou cestou po proudu stejnojmenné řeky protínající hluboko zaříznuté údolí s charakteristickými kostelíky a příjemnými hostinci. Cíl v tyrolském REUTTE (cca 60 km). Příjezd do Prahy v cca 22 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu*** (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku
  • letní kartu opravňující držitele k bezplatnému užívání místní dopravy v údolí St. Anton, plaveckých bazénů a rovněž zahrnující 1 denní volnou jízdenku na všechny lanovky v St. Antonu

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol