Aktivní dovolená pro celou rodinu

Provence na kole

Termín: 23.08.2022 - 29.08.2022, 7 dní
Cena od: 12 500 Kč

Foto: CK Mamut tour

Sénanque - Gordes - Roussilon - Mont Ventoux - Sault - kaňon Nesque - Avignon - Lacoste - Fontaine de Vaucluse - L´Isle sur la Sorgue… Trasy uspokojí jak příležitostné cyklisty, tak i sportovněji založené jedince. Zájezd je vhodný pro všechny věkové kategorie a typy kol.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 16 hod. Noční přejezd.

2. den: Vyložení kol v malebném provensálském městečku PERNES LES FONTAINES, rodišti vynálezce "přehazovačky" s téměř čtyřicítkou kašen. Cyklistika po asfaltových silničkách s možností zajížďky k cisterciáckému opatství SÉNANQUE, jehož fotografie s levandulovým polem v popředí je typickou pohlednicí z Provence a přes okouzlující vesničku GORDES, tyčící se na skále s krásným výhledem do kraje. Odpočinek v pitoreskní vesnici ROUSSILLON vystavěné z různých odstínů okrového kamene. Na kolech dojezd na ubytování do města APT, srdce celé oblasti (cca 55 km). Nocleh.

3. den: Přesun busem do městečka SAULT. Absolvování okruhu úpatím MONT VENTOUX (1 912 m) přes lázeňské Montrun les Bains a atraktivní Brantes až do městečka MALAUCÉNE (cca 55 km). Zdatní cyklisté však tento den mohou v případě příznivého počasí změřit své síly ve více než 20 km stoupání na vrchol kultovní hory Mont Ventoux, které je profesionálními cyklisty považováno za jedno z nejobtížnějších na Tour de France. Ukončení etapy v Malaucéne (cca 50 km). Návrat autokarem na ubytování.

4. den: Přejezd busem do Saultu. Výlet do úchvatného kaňonu řeky NESQUE a mezi vinohrady do typických vinařských městeček MORMOIRON, MAZAN a VILLES SUR AUZON (cca 75 km - možnost zkrácení). Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Celodenní cykloprogram se začátkem a koncem v místě ubytování. Etapa povede nejprve to Calavonské cyklostezce do CÉRESTE se zachovalým římským mostem, poté přes nádherné VIENS a podél "COLORADO PROVENCAL" - krajiny s neobvyklými okrovými skalními formacemi vytvořenými erozí. Pokračování do středověké vesničky ST. SATURNIN LES APT zbudované na skále s pěkným panoramatem a starým větrným mlýnem (cca 55-65 km). Alternativně den bez kol a výlet busem do historického AVIGNONU s impozantním papežským palácem a slavným mostem Pont Bénezet poničeným během katastrofální povodně roku 1668. Zastávka u unikátně zachovaného akvaduktu PONT DU GARD, téměř 300 m dlouhého a 50 m vysokého mistrovského díla římského stavitelství zapsaného na seznamu UNESCO. Návrat na ubytování.

6. den: Z místa ubytování přes rázovité BONNIEUX a LACOSTE se zámkem proslulého Markýze de Sade, okolo zříceniny hradu Ménerbes a po Luberonské cyklostezce severním úbočím stejnojmenného pohoří. Prohlídka MUZEA LEVANDULE v městečku Coustellet. Návštěva osady FONTAINE DE VAUCLUSE známé díky působivé krasové vyvěračce řeky Sorque. Ukončení etapy v městečku L´ISLE SUR LA SORGUE, protkaném vodními kanály s dochovanými, více než 200 let starými, dřevěnými mlýnskými koly (cca 60 km). Noční přejezd.

7. den: Příjezd do Prahy v cca 13 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v hotelu (2 lůžkové klimatizované pokoje s TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.5.2024 - 9 dní
17 670 Kč
 (CK Mamut tour)

Provence na kole

Francie
18.5.2024 - 8 dní
15 250 Kč
 (CK Frčíme)

Provence a Azurové pobřeží

Francie
7.6.2024 - 10 dní
18 900 Kč
 (CK Bondo)

Provence na kole: Od Verdonu až po Camargue

Francie
21.6.2024 - 10 dní
19 940 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol