Aktivní dovolená pro celou rodinu

Středomořské Slovinsko a Kras s výjezdy do Chorvatska a Itálie

Termín: 23.09.2022 - 29.09.2022, 7 dní
Cena od: 9 160 Kč

Foto: CK Cyklotur

Pojeďte strávit vaši aktivní dovolenou do krásné oblasti jihozápadního Slovinska. Poznáte krasovou krajinu a hlavně přímořskou oblast s krásnými městečky s pravou středomořskou atmosférou. Etapy povedou i do Chorvatska na Istrijský poloostrov a autokarem navštívíte významný italský přístav Terst s krásným historickým jádrem a nedalekým zámkem Miramare.

Místem pobytu bude hotel, který se nachází přímo na slovinském pobřeží v Portoroži. Možnost koupání nejen v moři, ale také v krytých bazénech s vyhřívanou mořskou vodou. Zájezd je vhodný i pro účastníky bez kol.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách, noční přejezd Rakouska. Ráno příjezd do Slovinska. Program začne prohlídkou jednoho z nejkrásnějších jeskynních systémů ve Slovinsku - Škocjanské jeskyně (jedinečné krasové útvary, vodopády, vápencové jeskyně, UNESCO). Odtud na kolech slovinským Krasem postupným klesáním až do přímořské oblasti Slovinska. Ubytování v letovisku Portorož („přístav růží", sídlo Středomořské univerzity, kostel sv. Bernardina).

3. den: Cykloetapa: park Forma Viva s množstvím soch a krásným výhledem na záliv. Přejezd do Chorvatska, vesnička Momjan se zříceninou hradu, Buje - istrijské městečko na pahorku s překrásnou vyhlídkou na úrodná pole, olivové háje a vinohrady, kterými je tento kraj známý. V historickém jádru, díky stoletým svazkům s Římem a Benátkami, se nachází katedrála, šlechtický palác, zvonice, pozůstatky tvrze a obranných věží. Návrat zpět do Portorože.

4. den: Autokarový výlet do Itálie. Nádherný zámek císařovny Sissi Miramare, který je postaven na skalním výběžku nad mořem a nabízí neopakovatelný výhled na celé pobřeží. Terst - významný jadranský přístav už v dobách starodávného Řecka, prohlídka města - hrad a Dóm s překrásnými benátskými mozaikami vysoko nad přístavem. Odpoledne koupání, relaxace, individuálně cyklovyjížďka.

5. den: Cyklostezkou Parenzana po bývalé železnici do nejstaršího slovinského města a významného přístavu Koper se zachovalým historickým centrem - palác, katedrála a rotunda. Součástí stezky je i 550 m dlouhý tunel Valeta. Návrat podél pobřeží přes hezké městečko Izola do starobylého rybářského Piranu - malebný přístav s atmosférou italských Benátek a bohatou historií, městské hradby, kostel sv. Jiří na vyvýšenině nad městem, velké kruhové náměstí.

6. - 7. den: Sečovlje saliny - oblast získávání soli z mořské vody, největší ve Slovinsku, přejezd slovinsko-chorvatských hranic. Umag - zbytky městských hradeb, úzké uličky a kostel sv. Rocha, Novigrad - romantické pobřežní městečko na vápencovém poloostrově, městské hradby s cimbuřím a dvěma branami. Naložení kol a návrat do ČR, kam bude příjezd v ranních hodinách.

Cyklistické etapy vedou většinou po asfaltových a šotolinových cyklostezkách a vedlejších silnicích. Terén je mírně zvlněný až kopcovitý. Denní etapy: 55, 48, 0, 42, 40 km

Ubytování

4x 3* hotel Vile park v Portoroži, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím. V ceně vstup do Mořského vodního parku Termaris – vnitřní bazény s vyhřívanou mořskou vodou, nachází se ve vedlejším hotelu. Koupání je možné i v moři. 1lůžkový pokoj za příplatek (omezený počet).

Stravování

4x polopenze (snídaně a večeře formou bohatého bufetu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x polopenzi, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, vstup do bazénů, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
20 990 Kč
 (AGM Travel)
21 450 Kč
 (AGM Travel)
21 990 Kč
 (CK Vlha)

Řecké ostrovy na lodi s kolem

Řecko
11.5.2024 - 8 dní
38 900 Kč
 (AGM Travel)
22 450 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol