Aktivní dovolená pro celou rodinu

Lázeňským krajem podél řek Inn a Rott na kole

Termín: 10.08.2022 - 14.08.2022, 5 dní
Cena od: 7 180 Kč

Foto: CK Cyklotur

Burghausen - Bad Füssing - Pasov

Cyklistika v krásné oblasti mezi řekami Rott a Inn, který tvoří přírodní hranici mezi Německem a Rakouskem a vede podél něj perfektní cyklostezka. Nachází se zde také vyhlášený bavorský termální trojúhelník Bad Birnbach, Bad Griesbach a Bad Füssing, který je největším termálním centrem v Evropě.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v brzkých ranních hodinách do okresního města Horního Rakouska Ried im Innkreis. Odtud na kolech přes St. Martin a Reicherberg s barokním klášterem do starobylého trhového města Obernbergu am Inn s barokními domy na hlavním náměstí. Přejezd řeky Inn a vítá vás Bavorsko a krásné lázeňské městečko Bad Füssing s třemi termálními centry. Dojezd na ubytování do Pockingu.

2. den: S naloženými koly přejezd do malebného Burghausenu s rozsáhlým hradním komplexem tyčícím se na hřebeni nad řekou Salzach. Po prohlídce etapa Rakouskem podél Salzachu k jeho soutoku s Innem. Dále podél Innu přes hezké hraniční město Braunau s gotickým náměstím.  Zpět na rakouské území a dále podél řeky Inn přes Bad Füssing návrat do Pockingu.

3. den: Cykloetapa hezkou krajinou řeky Rott přes vyhlášená lázeňská městecka: Bad Birnbach - „venkovské lázně" zasazené v malebné krajině a Bad Griesbach. Možnost koupání a načerpání energie v teplých vodách místních pramenů.

4. den: Etapa: Hartkirchen, proti proudu Innu do Aigen am Inn a Kirchamu - vodní mlýn, farní kostel, Bad Füssing - lázeňská promenáda a krásný lázeňský park (možnost koupání v některých z místních lázní), Pocking - římská rozhledna, přírodní koupaliště.

5. den: Na kolech k soutoku řeky Rott a Inn, do barokního městečka Schärding, které je skutečnou pastvou pro oči, zejména tzv. Silberzeile - domy s barevnými fasádami a štíty. Zakončení cyklistiky ve známém městě tří řek Pasově, kde se Inn vlévá do Dunaje. Prohlídka historického centra - Dóm sv. Štěpána, Stará radnice. Dojezd do Hradce Králové do půlnoci.

Etapy vedou převážně po asfaltových a šotolinových stezkách, místy po vedlejších silnicích. Jsou rovinaté až mírně zvlněné. Denní etapy: 42, 67, 50, 45, 35 km

Ubytování

4x v 3* hotelu v Pockingu, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím, TV a fénem (možné i 1lůžkové pokoje - omezený počet)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Mamut tour)

Lechtalské Alpy

Německo, Rakousko
26.6.2024 - 5 dní
12 300 Kč
 (CK Mamut tour)

Jižní Tyrolsko – Dolomity na kole

Itálie, Německo
2.7.2024 - 6 dní
17 800 Kč
 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol