Aktivní dovolená pro celou rodinu

Belgie na kole

Termín: 25.07.2022 - 31.07.2022, 7 dní
Cena od: 10 960 Kč

Foto: CK Cyklotur

Antverpy - Gent - Bruggy - Brusel

Historická města s krásnými chrámy a královskými paláci, jedinečné stavby radnic, tržnic, nádherná náměstí, známí malíři, ale i písečné pláže, klid venkova, pivo, čokoláda a krajka, to je Belgie, která je protkaná množstvím cyklostezek. Rovinatá krajina je opravdovým rájem cyklistů.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd večer s nočním přejezdem Německa. Dopoledne příjezd do největšího města Belgie Antverp. Prohlídka: hrad Steen, Velké náměstí s typickými cechovními domy, největší a nejkrásnější belgická katedrála. Nedaleko města Lockeren složení kol. Etapa přes menší městečka a podél řeky Šeldy do jednoho z nejvyhledávanějších měst s nádhernými štítovými domy a pevností Gentu.

3. den: Cykloetapa okolím Gentu: malé obce, zemědělské usedlosti, louky, pastviny, kanály, větrné mlýny, kostelíky, zámečky.

4. den: Autokarový výlet do jednoho z nejpůvabnějších míst nejen Belgie ale i Evropy Brugg. Procházka historickým centrem: náměstí, které je obklopeno četnými štítovými domy gotického, renesančního a barokního původu, mohutná stavba tržnice s velkou zvonicí, Hradní náměstí a radnice jsou krásnou podívanou. Velice působivá je i projížďka lodí po místních kanálech.

5. den: Autobusem k Severnímu moři. V malém lázeňském městečku De Haan složení kol a etapa podél pobřeží. Největší přímořské lázně Oostende s širokými písečnými plážemi a promenádou s lázeňskými domy, hotely a restauracemi. Po hrázi přes Middelkerke a Vestende do přístavního města Niewportu. Nedaleko lázní Koksijde se rozloučíme se Severním mořem. Naložení kol a dojezd na ubytování.

6. - 7. den: Cykloetapa k hlavnímu městu Bruselu. Opět vás čekají malá městečka (Destelbergen, Dendemonde), belgický venkov a u obce Merchtem cyklistiku ukončíme. S naloženými koly navštívíme srdce Evropy, hlavní město Brusel, s historickými památkami i novodobou moderní architekturou. V podvečer odjezd s příjezdem do ČR v ranních hodinách.

Etapy jsou rovinaté, většinou po asfaltových cyklostezkách. Denní etapy: 45, 55, 0, 60, 50 km

Ubytování

4x v hotelu nedaleko centra Gentu, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování

4x snídaně (formou bufetu), večeři je možné si dát individuálně v hotelové restauraci

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Bondo)
17 840 Kč
 (CK Frčíme)

Belgie na lodi a na kole

Belgie
12.7.2024 - 10 dní
29 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
25.7.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Holandsko na lodi a na kole – střed

Nizozemsko
1.8.2024 - 10 dní
22 900 Kč
 (CK Frčíme)

Severní Holandsko na lodi a na kole

Nizozemsko
8.8.2024 - 10 dní
24 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol