Aktivní dovolená pro celou rodinu

Údolím řeky Rhóny na kole

Termín: 18.07.2022 - 24.07.2022, 7 dní
Cena od: 12 640 Kč

Foto: CK Cyklotur

Cyklostezka vás povede téměř od pramene řeky Rhóny krásnou horskou kulisou kolem jezer a vodopádů, středověkými městečky k největšímu švýcarskému jezeru a nejkrásnějšímu městu na jeho břehu Montreux. Program je doplněn o návštěvu horského střediska Zermatt s majestátním Matterhornem.

Program zájezdu

1. - 2. den: Odjezd v podvečerních hodinách. Noční přejezd Německa. Začátek cyklotrasy na Grimselpassu (2166 m), sjezd přes Gletsch do Oberwaldu - zajímavé staré dřevěné domy, Fiesch, Brig - zámek, do Vispu, zde naložení kol a dojezd autobusem na ubytování do Täsche.

3. den: Výlet do vyhlášeného turistického střediska Zermattu - možnost výběru turistické trasy případně atraktivní výjezd lanovkou do výšky 3821 m na Kleine Matterhorn s nádhernými výhledy na 29 čtyřtisícovek.

4. den: Téměř 20 km dlouhý sjezd do Vispu, dále podél řeky Rhóny, možnost přírodního koupání s výhledem na Crans Montanu, do nejstaršího švýcarského města Sionu (hrad Tourbillon, zámek Valére).

5. den: Martigny - hrad Bátiaz, St. Maurice, Villeneuve. Naložení kol a dojezd na ubytování s krásným výhledem na Alpy a Ženevské jezero, kterým řeka Rhóna protéká.

6. - 7. den: Sjezd na kole do Montreux - prohlídka nejkrásnějšího města na břehu Ženevského jezera. Vevey - komplex Nestlé, pomník Ch. Chaplina a Jana Palacha a Lausanne - olympijské muzeum, nedaleko kterého cyklistiku ukončíme. Naložení kol, noční přejezd Švýcarska a Rakouska. Návrat do Hradce Králové v ranních hodinách.

Nenáročná trasa většinou po asfaltových cyklostezkách a vedlejších silnicích se sjezdem z průsmyku a z Täsche. Stoupání vinicemi v poslední etapě lze nahradit méně náročnou jízdou po silnici. Denní etapy: 70, 0, 88, 75, 50 km

Ubytování

2x hotel v Täsch (2-3lůžkové pokoje s příslušenstvím), 1x ubytovna Sion (2lůžkové pokoje se společným sociálním zařízením), 1x ubytovací středisko nedaleko Vevey (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol