Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alsasko na kole – krajem historie, vína a čápů

Termín: 07.08.2020 - 16.08.2020, 10 dní
Cena od: 10 990 Kč

Foto: CK Sunbike

Kousek za Strasbourgem, městem kde se nachází Evropský parlament, začíná krásná vinařská oblast Alsasko. Proslavená je nejen bílým ryzlinkem, ale především krásnými historickými městečky s hrázděnými domy. Symbolem kraje je čáp, který nad vámi bude často kroužit. Cyklotrasy (50-60 km) je možno denně proložit návštěvou vinných sklepů s degustací. Ubytování je v pěkných mobile-homech v městečku Turckheim.

Program zájezdu

1. den: V pátek cečer odjezd z Prahy přes Německo do Francie. 

2. den: Z vinařského Guebwilleru přes krásné vesničky  Westhalten, Rouffach a Eguisheim do Turkheimu. Večer ubytování v kempu v mobile-homech.

3. den: Na kole do Colmaru. Prohlídka historického renesančního centra, čtvrti zvané Malé Benátky a ochutnávání vín a alsaských specialit. Podél vodních kanálů do opevněného Neuf-Brisach, který je památkou Unesco a zpět (65 km).

4. den: Autobusem do Strasbourgu, který je památkou Unesco. Prohlídka města, sídla evropského parlamentu a největší katedrály Panny Marie. Prohlídka čtvrti Pettite France. Na kole podél kanálu de la Bruche do Molsheimu, proslaveného automobilkou Bugatti. Autobusem na ubytování.

5. den: Autobusem na nejvyšší vrcholu Alsaska Grand Ballon (1424 m). Po vyhlídkové cestě a údolím říčky La Fecht do Munsteru. Zájemci možnost výjezdu na Pettit Balon. Návštěva expozice místních sýrů. Po cyklostezce do Turkheimu.

6. den: Autobusem do Molsheimu k Super-U. Možnost nákupu. Na kole nádhernými alsaskými městečky. Projedeme Molsheim, Rosheim, Obernai a přes Barr a Dambach la Ville do Sélestatu. Možnost výjezdu k hrobu patronky Alsaska na Mont Ste Odile (45 km, resp. 55 km). Autobusem na ubytování.

7. den: Autobusem do Neuf-Brisachu do historického německého Breisachu. Prohlídka vodních elektráren a zdymadel na Rýnu. Koupání v v jezeře u Rýnu. Vinicemi na úpatí Kaiserstuhl do Botzingenu a zpět do Neuf-Brisach.

8. den: Autobusem na hrad Haut Koenigsbourg. Přes krásná vinařská městečka Ribeauville, Riquewihr, Sigolsheim a zpět do Turkheimu.

9. den: Na kole cestou v lesích k pěti hradům, které se tyčí nad vinicemi. Navštívíme Chateau du Hohlandsbourg a další. Sjedeme do městeček ve vinicích a přes Gueberschwihr, Pfaffenheim a Hattstatt do Eguisheimu a Turckheimu. Možnost ochutnávky vín u nejlepšího zdejšího vinaře pana Hebingera (degustace stojí 15 euro). Večerní odjezd do ČR

10. den: Ranní příjezd do ČR.

Cena zahrnuje

Dopravu klimatizovaným autobusem, přepravu kol ve speciálním přívěsu, 7 nocí v mobile-homech, sportovní instruktor, informační materiály a plánky, povinné pojištění CK proti úpadku, DPH.

Nástupní místa

Liberec, Jablonec n.N., Turnov, Mladá Boleslav, Praha a dále po trase Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bretaň na kole

Francie
14.6.2024 - 10 dní
20 990 Kč
 (CK Kudrna)

Kolmo kolem Bretaně

Francie
17.7.2024 - 12 dní
19 800 Kč
 (CK Extremtour)

Burgundsko – Cesta na kole kolem vína

Francie
26.7.2024 - 9 dní
13 500 Kč
 (CK Extrem Tour)

Alsaská vinná stezka na kole

Francie
6.8.2024 - 9 dní
14 450 Kč
 (CK Vlha)

Alsasko na kole

Francie
9.8.2024 - 10 dní
21 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol