Aktivní dovolená pro celou rodinu

Ostrov Elba na kole

Termín: 20.09.2019 - 29.09.2019, 10 dní
Cena od: 11 690 Kč

Foto: CK Nomád

Pohodová cyklistika nádherným ostrovem kousek od Itálie se smaragdově čistým mořem, který si zamiloval sám císař Napoleon. Nádherné písčité pláže s možností koupání, půvabné vesničky se starověkou kulturou, rozsáhlé vinice pyšnící se nejjemnějšími červenými hrozny a mnoho dalšího. Odpočinek na vyhřátých plážích. Nejvyšší vrchol ostrova Monte Capanne, poutní kostely, prohlídka bývalých míst těžby minerálů, na závěr projížďka důlním vláčkem.

Program zájezdu

1.-2. den: Žďár n.S. - Pisa - Lacona. Přes Rakousko do Itálie, ke světoznámé Pise - baptisterium, Šikmá věž, volný program. Trajektem na ostrov Elba. Busem na místo ubytování.

3. den: Okruh srdcem ostrova. Na kole ve stínu piniových stromů přes letovisko s písčitými plážemi Procchio a srdcem národního parku Elby k letní rezidenci císaře Napoleona - vile sv. Martina. Vinařskou vesničkou Acquabona s nádhernými výhledy na rozsáhlé vinice až do Lacony, kde se pěstují hrozny k výrobě prémiových toskánských vín.

4. den: Marciana - Fetovaia - Marina di Campo. Busem do Marciany. Vysoko položená vesnička, nejstarší osídlení na ostrově. Západním pobřežím přes Chiessi, na spodních svazích mysu San Bartolomeo k nejpůvabnějšímu letovisku Fetovaia. Okouzlující pláže a málo osídlená krajina, velice oblíbená oblast pro potápěče. Přes Marina di Campo zpět.

5. den: Magazzini - Rio nell´Elba - Porto Azzurro. Autobusem do rybářské vesničky Magazzini, na kolech malebným pobřežím přes Bagnaia, Nisporto do nejstaršího městečka Elby - Rio nell´Elba (UNESCO). Prohlídka historického centra a cestou kolem archeologického muzea, směrem k sirnému jezírku Laghetto di Terra Nera, kostelík Madonna di Monserrato, do Porto Azzurro - kouzelné městečko se středověkým přístavem.

6. den: Volný den s koupáním. Volitelně na kolech do akvária s více než 150 druhy středomořských živočichů.

7. den: Sant´llario - Poggio - Monte Capanne. Přejezd do malebného Poggia - svahové město s úzkými uličkami. Napoleonův pramen s léčebnými účinky. Monte Capanne - nejvyšší bod ostrova (1019 m). Lanovkou na vrchol. Úchvatné výhledy na celý ostrov. Nejstarší poutní kostel Madonna del Monte s vyobrazením Panny Marie v žulovém kameni.

8. den: Capoliveri - Monte Calamita - Porto Azzurro. Poklidnou cestou do Capoliveri - bývalá hornická osada, Mořské muzeum. Relax na pláži zamilovaných, poklidný výjezd na Monte Calamita (413 m). Busem do Porto Azzurro k dolu těžby minerálů, projížďka důlním vláčkem.

9.-10. den: Lacona - Portoferraio - Žďár n.S. Přejezd do hlavního města. Přístav, malebné uličky, Napoleonova rezidence. Trajektem zpět na Apeninský poloostrov, přes Rakousko domů.

Cena zahrnuje

Doprava autobusem, přeprava kol, trajekt Piombino - Portoferraio a zpět, 7x snídaně, 7x ubytování v kempu (za příplatek 4-lůžkové bungalovy u moře s příslušenstvím a vybavenou kuchyňkou, posuvnou stěnou oddělené ložnice, závěrečný úklid), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit 7x večeře za 2890 Kč.

Nástupní místa

Praha, Žďár nad Sázavou, Brno, Bratislava

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Francouzská riviéra na kole

Francie
27.4.2024 - 10 dní
14 900 Kč
 (CK Extrem Tour)
13 990 Kč
 (CK Victoria)

Napoleonův ostrov Elba na kole

Itálie
5.5.2024 - 8 dní
9 990 Kč
 (CK Extrem Tour)

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

Itálie
17.5.2024 - 10 dní
14 990 Kč
 (CK Bondo)

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

Itálie
31.5.2024 - 10 dní
19 640 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol