Aktivní dovolená pro celou rodinu

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Termín: 01.07.2023 - 06.07.2023, 6 dní
Cena od: 14 990 Kč

Foto: CK Mamut tour

Regensburg - Bad Tölz - Tegernsee - Reit im Winkl - Walchsee - Chiemsee - Scheffau - St. Johann - Kitzbühel - Brixental - Starnberger See - Mnichov… Trasy vedou po málo frekventovaných komunikacích a cyklostezkách. Třikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme horská, event. treková kola.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 6 hod. Projížďka po bývalém železničním svršku z bavorské obce Falkenstein. Projedete se po starých náspech, které se vinou poklidnou venkovskou krajinou, lesy nebo alejemi a kde se nádražní budovy proměnily v útulné restaurace. Ukončení etapy v historickém REGENSBURGU - okouzlujícím historickém městě na Dunaji, kde na každého návštěvníka dýchne středověká atmosféra (cca 42 km). Přejezd busem na ubytování do bavorského Nussdorfu.

2. den: Autokarem do rozkošného lázeňského střediska BAD TÖLZ, které se stalo, stejně jako jeho okolí, kulisou populárního detektivního seriálu "Big Ben". Procházka atraktivním centrem tvořeným kupeckými domy s malovanými štíty. Vyjížďka nádhernou podhorskou krajinou se zastávkou u fotogenického jezera TEGERNSEE až do hotelu (cca 70 km, možnost zkrácení na cca 35 km). Nocleh.

3. den: Přesun autokarem do REIT IM WINKL - sportovního střediska na rakousko-německém pomezí. Výlet na kolech přes Kössen, podél romantického jezera WALCHSEE (možnost koupání) a závěrem po části Innské cyklostezky až do místa ubytování (cca 50 km). Zdatní cyklisté si mohou přidat výškové metry při variantě vedoucí po zapomenutých cestách klikatících se mezi voňavým loukami (cca 50 km). Nocleh.

4. den: Pohodová cykloturistika oblíbenou rekreační oblastí podél břehů jezera CHIEMSEE přezdívaného "Bavorské moře" s panoramatem Alp v pozadí. Na jednom ze tří ostrovů dostupným lodí se nachází reprezentativní zámek Ludvíka II. Bavorského, vybudovaný po vzoru Versailles. Pokračování lehce zvlněnými silničkami vinoucími se přes šťavnaté louky s pasoucím se dobytkem a upravené idylické vesničky až na ubytování (cca 70 km, možnost zkrácení na cca 45 km). Nocleh.

5. den: Celodenní výlet do sousedního Tyrolska. Vyložení kol v městečku SCHEFFAU na úpatí rozeklaných vápencových věží Kaisergebirge. Nenáročná cyklistika přes vyhlášená lyžařská střediska ST. JOHANN a KITZBÜHEL a dále údolím BRIXENTAL, jehož svahy se proměnily v jeden z nejmodernějších a největších skiareálů světa (cca 45/60 km). Návrat autokarem na ubytování. Nocleh.

6. den: Přesun autobusem k jezeru STARNBERGER SEE se siluetou nejvyššího pohoří Německa. Vyhlídková jízda na kole podél průzračné hladiny ke stejnojmennému městečku na severním břehu. Pokračování po lesních cestách a upravenými parky až do bavorské metropole MNICHOVA (cca 52 km). Příjezd do Prahy v cca 23 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC včetně přepravy kol
  • 5x ubytování v hotelu*** - (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky, TV a vlastním sociálním zařízením)
  • 5x polopenzi
  • průvodce
  • pobytovou taxu
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Praha, Beroun, Rakovník, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.5.2024 - 3 dny
5 900 Kč
 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol