Aktivní dovolená pro celou rodinu

Štýrsko na kole

Termín: 26.07.2023 - 30.07.2023, 5 dní
Cena od: 9 780 Kč

Foto: CK Cyklotur

Cyklotrasy v „zeleném srdci" Rakouska rozmanitou přírodou podél řek Mur (od podhůří Alp stále se zužujícím údolím řeky přes historická města Leoben a Bruck an der Mur až do Štýrského Hradce) a Mürz. Program je doplněn o autobusový výlet do nejvýznamnějšího rakouského poutního místa Mariazell.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové po půlnoci (noc z 25.7. na 26.7.). Přes Mikulov a Vídeň dojezd do Judenburgu - složení kol a prohlídka města s nejvyšší volně stojící rakouskou městskou věží. Red Bull Ring Spielberg - místo, kde se jezdí rakouská Velká cena Formule 1. Město Leoben s kulisou Ennstálských Alp - krásné Hlavní náměstí se starou radnicí, sídlo pivovaru Gösser. Dojezd na ubytování nedaleko Brucku an der Mur.

2. den: Autobusem do města Mürzzuschlag, stanice historické Semmeringské železnice, možnost návštěvy prvního Muzea zimních sportů světa. Na kolech etapa údolím řeky Mürz kolem zámku Pichl přes Mitterdorf a Kapfenberg s hradem Oberkapfenberg do historického města Bruck an der Mur (vrch Schlossberg - věž s hodinami a zříceninou hradu, Hlavní náměstí s železnou kašnou, gotický dům Kornmesserhaus...).

3. den: Autokarový výlet do nejvýznamnějšího poutního místa Rakouska městečka Mariazell, které leží v malebné krajině. Návštěva baziliky se soškou Panny Marie. Výjezd lanovkou na vrchol Bürgeralpe (rozhledna, možnost pěší túry s výhledem na jezera) nebo jízda historickou tramvají z Mariazell krásnou krajinou až ke křišťálově čistému jezeru Erlaufsee (možnost koupání).

4. den: Autobusem s naloženými koly do Wald am Schoberpass. Údolím řeky Liesing přes Mautern s poutním kostelem do Trabochu a nedalekému jezeru (možnost koupání). Přes Leoben návrat na ubytování.

5. den: Čistá příroda, staré statky, sady, tyčící se skalní stěny: kolem hradu Rabenstein a skanzenu Stübing, po pravém břehu řeky Mur přes Gratwein do Štýrského Hradce (Graz). Prohlídka historické části, která je na seznamu UNESCO (radnice, kašna symbolizující čtyři hlavní řeky Štýrska, Zemský dům s arkádovým nádvořím, Zámecký vrch s hodinovou věží - výhled do údolí řeky Mur). Večer odjezd s příjezdem do Hradce Králové kolem půlnoci.

Trasa většinou po asfaltových nebo zpevněných cyklostezkách, místy vedlejších silnicích. Profil rovinatý s občasnými krátkými výjezdy.
Denní etapy: 68, 55, 0, 58, 70 km

Ubytování

4x v hotelu 5 km od centra města Bruck přímo na Murské cyklostezce, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím. Příplatek za 1lůžkový pokoj 1040 Kč (omezený počet).

Stravování

4x snídaně (formou bufetu)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a zákonné pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol