Aktivní dovolená pro celou rodinu

Isarská cyklostezka

Termín: 01.06.2018 - 03.06.2018, 3 dny
Cena od: 5 800 Kč

Foto: CK Rubikon

Panoramatická alpská stezka podél řeky Isar

Řeka Isar, bavorské Alpy. Horní tok Isaru od pramene nedaleko rakousko - německé hranice a Mittenwaldu až po mnichovské ostrůvky představuje opravdový cyklistický ráj, jednu přírodní oblast vedle druhé, jedno fotogenické místo za druhým. Na prodloužený víkend vám nabízíme nejpřírodnější a nejkrásnější část této panoramatické stezky. Navíc s velmi pohodovou délkou etap, a tím s dostatkem času na objevování a užívání si.

Program zájezdu

1. den: První den zavítáme na rakousko - německé pomezí do oblasti Seefeld a Garmisch-Partenkirchen. Zde v městečku Scharnitz/Gießenbach zahájíme naše vyhlídkové panoramatické putování Isarskou cyklostezkou. Vydáme se z výšky cca 1000 m n.m. malebným údolím mezi alpskými štíty dosahujících výšek kolem 2500 m n.m. Úvodní, cca 20 km, pohodovu etapu podél horního toku řeky Isar si můžeme zpestřit výšlapem k prameni řeky Isar. Úsek Scharnitz - pramen Isaru je totiž dostupný pouze pěšky či na kole, o to malebnější zákoutí nabízí. Jedná se o úsek 13 km podél řeky a je jen na nás, jak daleko se vydáme.

2. den: Druhý den nás čeká navazující stěžejní etapa kopírující řeku Isar v atraktivní oblasti tzv. Isarwinkelu, kdy se řeka stáčí přirozenou cestou nejdříve k východu a poté zpět na sever. V oblasti bavorských vápencových Alp, nabízejících nespočet fotogenických zastávek. V oblasti mezi Wallgau a malebným lázeňským městečkem Bad Tolz, jehož historické jádro s nádhernými malovanými štíty domů jistě neunikne naší pozornosti. Etapa nabízí cca 50 km ztrátu dalších několika set výškových metrů.

3. den: V neděli si vychutnáme etapu do Wolfratshausenu, dalších pohodových přírodních 26 km po značené Isarské stezce, které nás dovedou až k soutoku řeky Loisach a Isaru, který pak pokračuje dále směrem na Mnichov a ke svémů ústí do Dunaje nedaleko Deggendorfu. Náš víkendový kilometrový úlovek tak můžeme zaokrouhlit na cca 100 km, který znamená krásnou porci z reálně značených 300 km celé stezky Isarradweg. Do Prahy to máme krásných 420 km autobusem, což znamená předznamenává pohodový návrat.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu/penzionu se snídaní 2 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím, resp. vícelůžkový na vyžádání anebo jednolůžkový na vyžádání a za příplatek), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Nástupní místa

Brno, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol