Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dolní Rakousko na kole

Termín: 08.06.2018 - 10.06.2018, 3 dny
Cena od: 3 460 Kč

Foto: CK Cyklotur

Dolní Rakousko nabízí překrásné cyklostezky, kulturní památky, přírodní zajímavosti. Cyklostezky vedou také vinohrady a vinařskými městečky a oblastí lázní s termálními prameny.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Hradce Králové v časných ranních hodinách (kolem 4. hodiny). Přes Brno a Vídeň dojezd do rakouské obce Muggendorf, nedaleko které se nachází okouzlující přírodní podívaná - kaskáda vodopádů na říčce Myra, procházka po turistické stezce. Na kolech po cyklostezce podél divoce romantické říčky Piesting. Trasa vede lužní krajinou, přes sytě zelené louky a idylické vesničky až do Sollenau. Zde se napojíme na mezinárodní stezku EuroVelo 9 a dojedeme na ubytování do Traiskirchenu.

2. den: Jeden z nejpůsobivějších zámeckých areálů v Evropě - zámek a park Laxenburg, bývalá letní rezidence císařské rodiny. Nejznámější budova areálu Franzensburg (Františkův hrad) je postavená na umělém ostrůvku uprostřed zámeckého rybníka. Po EuroVelo 9 do vinařského a lázeňského městečka Bad Vöslau s krásným historickým jádrem. Poslední zastávka v Badenu, kde se nachází proslulé termální Římské lázně (největší plně klimatizované lázně se skleněnou střechou v Evropě, možnost koupání). Prohlídka historického centra města (Císařský dům a dům skladatele Beethovena, radnice). Zpět na ubytování.

3. den: Návrat do Badenu, prohlídka Doblhoffparku s největším rozáriem v Rakousku, kde roste více než 30.000 růžových keřů ve více než 800 odrůdách. Mírným stoupáním k nejstaršímu cisterciáckému klášteru na světě Heiligenkreuz. Pak už následuje sjezd do Hinterbrühlu a návštěva impozantní jezerní jeskyně Seegrotte s největším podzemním jezerem v Evropě (6200 m2). Úchvatný labyrint jeskynních chodeb a romantická plavba po jezeře. 
Naložení kol a odjezd zpět do Hradce Králové s příjezdem v pozdních večerních hodinách. 

Etapy po cyklostezkách a vedlejších silnicích, první a druhý den rovinaté s mírnými stoupáními, poslední den polovina etapy stoupání, polovina sjezd.
Denní etapy: 55, 60, 35 km

Ubytování

2x hotel v Traiskirchenu, 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV. Příplatek za 1lůžkový pokoj 380 Kč/noc.

Stravování

2x snídaně formou bufetu

Cena zahrnuje

2x ubytování, 2x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Hradec Králové, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol