Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jarní voda na Slovensku

Termín: 05.05.2017 - 08.05.2017, 4 dny
Cena od: 3 700 Kč

Foto: CK Kudrna

Vodácké hrátky na řekách Dunajec, Čierný Váh, Belá a dovolí-li podmínky i Prielom Hornádu!

Také letos vám z vodáckých akcí nabízíme nedaleký a přesto pro některé neznámý kraj - severní část Slovenska, do Polska co by kamenem dohodil. Živé, ale nezákeřné řeky jsou seřazeny tak, aby i méně zkušení vodáci stačili „chytit dech“ a užít si proudící vody na dvoumístných nafukovacích kánoích. V roce 2016 po mnoha desetiletích správa Národního parku Slovenský ráj umožnila za přesně daných podmínek splavování jedinečného úseku na řece Hornád - Prielom Hornádu. Jde o skalnatou soutěsku dlouhou přes 15km, kterou se řeka Hornád prolamuje v nezáludných peřejích do obtížnosti WWII. Kudrna využil této jedinečné příležitost a zařadil splutí toho úseku do tohoto vodáckého zájezdu. Tedy pokud vodní stav dovolí, tak se máme opravdu na co těšit. Vodácký program je zpestřen příjemnou túrou v národním parku Pieniny či návštěvou místních zajímavostí.

Program zájezdu

1.–2. V pátek večer odjedeme z Brna a noční jízdou přes Olomouc a Hranice dorazíme až na Slovensko, kde nás po krátkém dospání a vodácké instruktáži čeká kličkování mezi pltěmi na nejhezčím úseku Dunajce (ZW –WW I). Tato řeka, která patří mezi nejčistší ve střední Evropě, je malebně zaříznuta mezi skalisky Pieninských hor a tvoří v těchto místech slovensko-polskou hranici. Ve zbytku dne si vyšlápneme do Pieninského národního parku, který je znám svou krásnou krajinou, především pak právě řekou Dunajec a pohodovou túrou přijdeme až do Červeného kláštora, kde se ubytujeme.

3. Dopoledne nakoukneme  do malebné soutěsky Jarabinský prielom, který byl vyhlášen jako chráněný přírodní výtvor. Toto kaňonové údolí je dlouhé necelý kilometr a hluboké až 40m. Jestli podmínky národního parku dovolí (výška vody apod.), zařadíme na tento den možnost jedinečného zážitku a to splavování úseku na řece Hornád - Prielom HornáduTakřka 15km dlouhý skalnatý kaňon, jehož splavování NP Slovenský ráj umožnil teprve v roce 2016, se řadí mezi nejkrásnější kaňony Slovenska. Pokud to nebude možné, v náhradním programu nás čekají vodácké hrátky na stromy a větvemi „zarubaném potoku“ Čierném Váhu (WW I) či Váhu (ZW – WW I), nejdelší řece Slovenska.

4. Na závěr si dáme sportovní lahůdku, spodní úsek jedné z nejhezčích slovenských řek, západotatranskou Belou (WW I - II+), která svým charakterem patří mezi těžší řeky tohoto zájezdu. Odpoledne se pobalíme a vyrazíme na cestu zpět do ČR, kam dorazíme v pozdně odpoledních až večerních hodinách.

Vodácká náročnost

ZWC - WW II+

Ubytování

V ceně je ubytování v kempu ve vlastním stanu. Dáváte-li přednost nocování pod střechou, můžete si jej přiobjednat za příplatek 500 Kč/os./zájezd.

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem, 2x kemp, půjčení vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba), průvodce, vodácké instruktory, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x Chimpanzee pišingr

Cena nezahrnuje

Poplatek za splutí Prielomu Hornádu (10 EUR), ubytování pod střechou (lze objednat za příplatek 500,- Kč/os./zájezd), vodácké oblečení, které s ohledem na jarní termín doporučujeme (je možné si jej objednat přes naši CK - neopren za 210 Kč/os./zájezd, neoprenovou obuv za 120 Kč/os./zájezd a vodáckou bundu za 120 Kč/os./zájezd)

Nástupní místa

Brno, Hranice na Moravě, Olomouc

Poznámka

Při použití vlastního kompletního vodáckého vybavení (loď, pádlo, vesta, přilba) vám bude poskytnuta sleva ve výši 275 Kč/osobu. Toto vybavení musí být plně funkční a odpovídat náročným bezpečnostním požadavkům pro absolvování zvoleného zájezdu.

© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol