Aktivní dovolená pro celou rodinu

Z Alp k Jadranu na kole

Termín: 05.07.2017 - 13.07.2017, 9 dní
Cena od: 13 500 Kč

Foto: CK Toufar.cz

Naše nezapomenutelná cesta z Alp k Jadranu začíná v rakouských Korutanech v hlubokém údolí řeky Möll, které postupně rozevírá svoji náruč v proměně ve věčně zelené pastviny. Ze slunného údolí Drávy přejedeme přes Tarvisio do Itálie. Zde se ráz krajiny opět postupně změní; z Julských Alp sjedeme po nejkrásnější evropské železniční cyklostezce do malebného kraje Friuli, v němž nalezneme stará severoitalská městečka a venkovská sídla. Po úseku podél řeky Tagliamento nás čeká temperamentní Udine; odtud si to již po rovině namíříme směrem k Jadranu - přes Palmanovu a Aquileiu pojedeme po historické stezce Via Julia Augusta do laguny a dosáhneme okouzlujícího rybářského městečka Grado. Závěrečné dva dny strávíme odpočinkem u moře nebo výletem. Pro větší pohodlí budeme ubytováni pouze na dvou místech - v Korutanech a v Gradu.

Program zájezdu

1.-2. den: Noční odjezd do Rakouska. Ranní příjezd do Winklernu, výlet po cyklotrase údolím řeky Möll do Kolbnitz (47 km), dojezd na ubytování, večeře.

3. den: Ze Spittalu malebným údolím Drávy přes Villach a proti proudu řeky Gail do Arnoldsteinu (56 km).

4. den: Po nejkrásnější evropské „železniční" cyklostezce Pontebbana; z Julských Alp do údolí řeky Tagliamento přes slunečnou Pontebbu a Moggio Udinese po cyklostezce na úpatí skal s tunely (52-67 km).

5. den: Rovinatým krajem Friuli přes Venzone a Gemonu del Friuli, v Udine projedeme historickým centrem starého města. (63 km)

6. den: Historická Via Claudia Augusta - pěkná cyklotrasa po rovině přes starořímská města Palmanova (UNESCO), opevnění ve tvaru hvězdice s devíti hroty) a Aquileia (archeologické vykopávky) k pobřeží Jadranu do Grada (50 km).

7. den: Volný den v Gradu, koupání, relaxace, individuální cyklistika.

8. den: Pobyt u moře, v podvečer odjezd do ČR.

9. den: Návrat ve velmi časných ranních hodinách.

Ubytování

3 noci v rakouských Korutanech v rodinném hotelu Vital*** v Bad Bleibergu ve 2-3lůžkových pokojích s příslušenstvím, vysoušečem vlasů, telefonem, TV. Využití hotelové sauny v ceně zájezdu. Wi-fi zdarma.

3 noci v Gradu v hotelu Touring*** v klidném prostředí Citta Giardino (mezi centrem a Pinedou), cca 250 m od pláže. Centrum města je v dosahu 10-15 min. chůze. Klimatizované 2lůžkové pokoje mají vlastní příslušenství s vysoušečem vlasů, velký balkon, ledničku, satelitní TV, sejf, telefon. K hotelu patří menší bazén, sluneční střešní terasa s lehátky a vířivkou - využití zdarma. Bezplatná wi-fi v lobby a baru.

Stravování

Korutany - snídaně formou bohatého bufetu s domácími produkty. Večeře v rámci tříchodového regionálního menu. Uvítací přípitek. Grado - anglický snídaňový bufet. Večeře (mezinárodní kuchyně) - tříchodové volitelné menu se salátovým bufetem včetně nápojů k jídlu (1/4 l vína a 1/2 l vody). Uvítací přípitek.

Cena zahrnuje

  • dopravu moderním autobusem
  • přeprava kol ve skříňovém uzamykatelném cyklovleku
  • 6x ubytování v hotelích 3*
  • 6x polopenze
  • turistická taxa
  • služby průvodce a informační materiály
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění

Nástupní místa

Jablonec n. N., Liberec, Turnov, Mladá Boleslav, Praha, České Budějovice. Jiná místa po individuální dohodě.

Podobné zájezdy

 (AGM Travel)
21 450 Kč
 (AGM Travel)
21 990 Kč
 (CK Vlha)

Řecké ostrovy na lodi s kolem

Řecko
11.5.2024 - 8 dní
38 900 Kč
 (AGM Travel)
22 450 Kč
 (AGM Travel)
23 450 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol