Aktivní dovolená pro celou rodinu

Cyklostezka Altmühl

Termín: 08.06.2017 - 11.06.2017, 4 dny
Cena od: 5 950 Kč

Foto: CK Hoška Tour

Vybrali jsme pro vás nejkrásnější část cyklostezky Altmühl, která je vedena převážně po vlastní stezce a patří k nejoblíbenějším v Německu. Je především asfaltová, částečně jemná šotolina. Přírodní park Altmühltal je jedním z nejkrásnějších koutů jižního Německa. Rozkládá se kolem zákrutů řeky Altmühl a jejího údolí. Najdete zde ostré skály, svahy pokryté jalovcem, pohádkové výhledy na meandry řeky, zámky, hrady a kostely. U ústí do Dunaje se projedete na kole a lodí Dunajskou soutěskou pod klášterem Weltenburg.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, přesun do Bavorska. Cyklotrasa Pappenheim - Dollnstein - Eichstätt, celkem 36 km. PAPPENHEIM - nad malebným městečkem se středověkými uličkami romantická zřícenina hradu. ZWÖLF APOSTEL - malebné skalní útvary, vyhlídka. EICHSTÄTT - centrum přírodního parku, historické jádro města, majestátní katedrála. WILLIBALDSBURG - na hradě je hlavní atrakcí Jura museum.

2. den: cyklotrasa Eichstätt - Kipfenberg - Beilngries - (Berching a zpět), celkem 50 - 70 km. PFÜNZ - zrekonstruovaná římská pevnost Vetoniana. KIPFENBERG - nad městem soukromý hrad, nedaleko leží geografický střed Bavorska, romantické skalní vyhlídky. BEILNGRIES - zámek Hirschberg, malebné centrum města s úzkými uličkami a kapličkami. BERCHING - starobylé městečko s kompletně zachovanými hradbami a věžemi, hrázděné domy, přístav vyhlídkových lodí plujících po kanálu Mohan - Dunaj.

3. den: cyklotrasa Beilngries - Riedenburg - Kelheim - Weltenburg, celkem 60 km. RIEDENBURG - možnost odbočky ke krásnému zámku Rosenburg nebo ke sklářskému muzeu. PRUNN - výjezd k jednomu z nejlépe zachovalých rytířských hradů Bavorska. ESSING - starobylé městečko, zajímavý dřevěný most. Starý plavební kanál Mohan - Dunaj se zachovalými plavebními komorami z 19. století. Možnost odbočky k romantickému hradu Randeck. WELTENBURG - nejstarší bavorský klášter leží v místech, kde Dunaj protéká malebnou skalnatou soutěskou. Výlet lodí touto soutěskou ke zmíněnému klášteru jak pro cyklisty, tak pro pěší.

4. den: cyklotrasa údolím Dunaje Kelheim - Regensburg, celkem 30 km. REGENSBURG (Řezno) - jedno z nejlépe zachovaných měst v Bavorsku. V historickém jádru, které bylo zapsáno na Seznam kulturního dědictví UNESCO, se nachází mnoho románských a gotických památek. Mezi nejvýznamnější památky patří středověký kamenný most, starobylé opevnění, stará radnice, patricijská Zlatá věž a dominantou města je gotická katedrála sv. Petra. Zbytky opevněného římského tábora.

Ubytování

penzion, hotel

Stravování

snídaně. Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 990,- Kč.

Cena zahrnuje

přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol