Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 10.08.2014 - 15.08.2014, 6 dní
Cena od: 9 800 Kč

Foto: CK Eurocykl Herdegen

Jezero na pomezí Rakouska a Maďarska nabízí rozsáhlou síť rovinatých cyklostezek. V poslední době zůstává tento cykloturistický ráj trochu opomenut. Ten, kdo se k jezeru vypraví, je vždy příjemně překvapen. Pojedeme okolo rákosu, který jezero obklopuje, přes malebné vesničky, kde na komínech hnízdí čápi, přes vinohrady, kde se rodí vyhlášené odrůdy vinné révy. Jeden výlet nás zavede i do Maďarska, kde si budeme moci odpočinout v termálním koupališti. Přes jezero, které je jedním ze sedmi národních parků Rakouska, se také svezeme přívozem a budeme se kochat pohledem na jeho rozlehlou hladinu.

Program zájezdu

1. den: ranní odjezd z ČR. Průjezd nástupními místy ČR, dojezd na ubytování u Neziderského jezera a odpočinek s možností koupání na koupališti. Večeře.

2.–5. den: výlety na kole s podporou autobusu v okolí Neziderského jezera vedoucí rozvětvenou sítí cyklostezek přes malebné vesnice. Převoz lodí přes jezero a výlet cyklostezkou po východním břehu Neziderského jezera přes obec Podersdorf. Výlet do Maďarska zakončený u termálního koupaliště. Možná návštěva obřích lomů na vápenec připomínající egyptské skalní chrámy. Jeden den lze strávit v blízkém zábavním parku (atrakce i pro dospělé) nebo absolvovat výlet na kole oblastí stepních jezírek Seewinkel s hnízdištěm ptáků. Polopenze.

6. den: snídaně, cykloturistický výlet vedoucí přes vinohrady nedaleko Neziderského jezera k zámku Eisenstadt. Příjezd do ČR ve večerních hodinách.

Náročnost

Výlety na kole vedou převážně jen po asfaltových cyklostezkách v okolí Neziderského jezera. Profil všech tras je rovinatý. Zájezd je vhodný pro každého, kdo rád jezdí na kole, včetně rodin s dětmi, pokud jsou zvyklé jezdit na kole nebo se účastnit cyklovýletů s rodiči či prarodiči.

Program pro děti

Zájezd je vhodný pro rodiče a prarodiče s dětmi. Pokud se zájezdu zúčastní více než 8 dětí, bude pro ně připraven po výletech na kolech doprovodný program. Náplň programu je určena pro děti ve věku 4–12 let. Program bude sestaven z různých soutěží, her i výtvarných činností. Pro děti budou nachystány drobné odměny.

25% sleva pro děti do 12 let

Ubytování

5x v Rakousku v turistickém penzionu na břehu jezera ve 3 a 4lůžkových pokojích se sociálním zařízením. Příplatek za vyžádaný 2lůžkový pokoj 800 Kč/osoba/pobyt.

Stravování

5x rakouská polopenze. Snídaně kontinentální, večeře servírované, 2 chody

Cena zahrnuje

Dopravu autobusem se skříňovým uzamykatelným vlekem na kola. 5x ubytování v penzionu, 5x rakouská polopenze. Připravený denní program výletů 35–65 km (pro děti připraveny i kratší varianty výletů do 30 km). Převoz lodí přes jezero. Programového vedoucího a informační materiály. Cestovní zdravotní pojištění a pojištění CK.

Nástupní místa

Ostrava - Starý Jičín - Bělotín - Olomouc - Brno

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol