Aktivní dovolená pro celou rodinu

Tauernská cyklostezka

Termín: 24.07.2014 - 27.07.2014, 4 dny
Cena od: 4 950 Kč

Foto: CK Sport-S

Pojeďte si užít pár bezva dní, při kterých se vydáme cyklostezkou, která se vine téměř po rovině kolem horských řek Saalach a Salzach mezi Vysokými Taury s Grossglocknerem a Berchtesgadenskými Alpami a pohořím Tennengebirge, a která určitě patří k nejkrásnějším v Rakousku. Ohromující hradby hor, úchvatná jezera, vodopády, divoké horské soutěsky, majestátné hrady, i samotné historické centrum Salzburku, to vše uvidíme a poznáme ze sedel kol, navíc výhodně s ubytováním pouze v jednom místě. A největší lákadla? Hitlerovo Orlí hnízdo, kouzelné jezero Könnigsee s průzračnou vodou, Krimmelské vodopády - největší ve střední Evropě, divoká soutěska Lichtensteinklamm, pro zdatné Grossglocknerská panoramatická horská silnice, historické centrum Salzburku, solné doly, ledová jeskyně a mnoho dalšího.

Program zájezdu

1. den: ranní odjezd z ČR, na kole z Bad Reichenhallu Saalašskou cyklostezkou údolím řeky Saalach přes Unken, Lofer a Zell am See do Fusche, možnost návštěvy Berchtesgadenu s jezerem Könnigsee a Hitlerovým Orlím hnízdem nebo známého horského střediska Kaprun.

2. den: přejezd busem ke Krimmelským vodopádům (možnost prohlídky a prozkoumání), na kole z Krimmlu po Tauernské cyklostezce údolím ledovcové řeky Salzach pod vrcholky Vysokých Taur na čele s nejvyšší rakouskou horou Grossglocknerem zpět do místa ubytování.

3. den: na kole po cyklostezce k divoké soutěsce Lichtesteinklamm (rozhodně stojí za návštěvu), zpět busem. ALTERNATIVA pro zdatné cyklisty – výšlap po Grossglocknerské panoramatické horské silnici až do sedla Franz-Josef-Höhe (2.575 m) pod nejvyšší horu Rakouska Grossglockner (3.797 m) a sjezd zpět.

4. den: busem do Werfenu pod majestátný hrad Hohenwerfen, na kole soutěskou Salzachöfen přes hornické Hallein se solným dolem (možnost návštěvy) přímo do historického centra Salzburgu, odjezd do ČR, příjezd v noci.

Ubytování

v apartmánech

Stravování

vlastní

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem s vlekem na kola
  • 3x ubytování v apartmánech včetně tax
  • vedoucí zájezdu
  • informační materiály
  • DPH

Cena nezahrnuje

 

  • V ceně není zahrnuto: Eventuální prohlídky a vstupy (památky, jeskyně apod.), které si hradí účastníci na místě sami
  • Služby za příplatek:
  • Cestovní pojištění

Nástupní místa

Mladá Boleslav, Praha, Benešov, Tábor

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol